Omsorg & hjälp

I Ronneby ska alla känna sig delaktiga och ha möjlighet att leva ett meningsfullt liv. Vi arbetar för att alla ska kunna åldras tryggt i sitt eget hem och för att medborgare med en funktionsnedsättning ska ha samma förutsättningar som de utan.

Akut hjälp

Ring 112 - i nödsituationer

Vid omedelbar fara ring 112 (SOS Alarm)

Ring 1177 - sjukvårdsrådgivning

Vid frågor om sjukdomstillstånd

Nyheter


 • Visste du att ...

  Visste du att du ska kunna klara dig utan samhällets hjälp i en vecka vid en eventuell kris? Hur gör jag då med maten?

 • Vi söker årets eldsjäl inom psykisk hälsa

  Känner du någon som gjort något bra för andra människors psykiska hälsa i Ronneby? Nu kan du hylla dem genom att nominera dem till Årets eldsjäl!

 • När det blir för varmt – Råd till dig, dina vänner och anhöriga vid värmebölja

  Sommarvärmen kan bli jobbig för många, speciellt under perioder med långvarig hög värme. Särskilt utsatta är äldre personer, personer med vissa typer av sjukdomar eller funktionsnedsättningar, små barn och gravida. Därför finns information och råd vid värmebölja framtagen av Folkhälsomyndigheten.

 • Ny teknologi förbättrar vardagen

  Läkemedelsautomater möjliggör en mer flexibel vardag för vårdtagare. Den nya servicen är utformad för att säkerställa att personer som får hjälp från kommunens vård- och omsorgsförvaltning, får sina mediciner på ett effektivt och patientsäkert sätt.

 • Kan vi hjälpas åt inför valborg?

  Under valborg dricker många tonåringar alkohol för första gången och ditt nej är viktigt. Den 26 och 29 april får du tips av socialtjänsten, polisen och Systembolaget hur du som vuxen kan skydda unga från att konsumera alkohol och råka illa ut.