Omsorg & hjälp

I Ronneby ska alla känna sig delaktiga och ha möjlighet att leva ett meningsfullt liv. Vi arbetar för att alla ska kunna åldras tryggt i sitt eget hem och för att medborgare med en funktionsnedsättning ska ha samma förutsättningar som de utan.

Akut hjälp

Ring 112 - i nödsituationer

Vid omedelbar fara ring 112 (SOS Alarm)

Ring 1177 - sjukvårdsrådgivning

Vid frågor om sjukdomstillstånd

Nyheter


 • Gemensamt arbete bakom positiva siffror i årets trygghetsmätning

  Invånarna i Ronneby känner en ökad trygghet, det visar den årliga trygghetsmätningen som polisen gör i samverkan med Ronneby kommun.

 • En vecka fri från våld med fokus på våld i ungas relationer

  Nu i veckan startar en vecka fri från våld. Elever och deras vårdnadshavare erbjuds föreläsningar om våld i ungas relationer.

 • Vill du bli kontaktperson?

  Att vara kontaktperson innebär att på sin fritid stötta en person som av någon anledning har ett begränsat socialt nätverk och som kan behöva stöd för att komma ut i samhället och kunna ta del av olika aktiviteter.

 • Stötta din tonåring på rätt sätt - sätt gränser gällande alkohol

  Att vara förälder till en tonåring är ofta underbart. Men ibland också komplicerat. Nu stundar både höstlov och Halloween-firanden. Att sätta tydliga gränser när det gäller alkohol stärker din tonåring även om det just i ögonblicket kan innebära konflikter, protester och en hel del tjat. Att säga nej gör skillnad.

 • Trygghetsvandring i Kallinge

  Det lokala brottsförebyggande rådet i Ronneby (BRÅ) genomförde den 18 oktober en trygghetsvandring i Kallinge. Poliser, lärare, elever, samt representanter från kommunen, Ronnebyhus, föreningar och allmänheten deltog i vandringen som ledde genom centrala delar av Kallinge samt området kring Alm- och Lindvägen.