Nyheter


 • Coronapandemin la grunden till ny utomhusgrupp på förskola

  När det blev för många barn på förskolan Junibacken i Kallinge i början av året och coronapandemin tvingade fram alternativa idéer startade man en ny utegrupp på avdelningen Hoppetossan. Då förvandlades skogen och backen vid Lönnamohagen, som ligger precis bakom förskolan, till en alternativ undervisningsmiljö.

 • Undervisning på plats för alla elever från skolstarten i augusti

  Elever på Blekinges gymnasie- och högstadieskolor kan räkna med att undervisningen återgår till 100 % närundervisning från och med skolstarten i augusti. Detta enades länets skolchefer om vid en avstämning med smittskydd Blekinge. Eleverna på låg- och mellanstadiet välkomnas tillbaka till skolan i augusti som vanligt med 100 % närundervisning.

 • Sommaröppet förskola och fritidshem

  Verksamheterna inom Utbildningsförvaltningen kommer att ha begränsade öppettider under sommaren. Kontakta växlen på telefon 0457-61 80 00 för vilken rektor eller administratör, som är i tjänst om ärendet är akut.

 • Elevlunch till högstadie- och gymnasieelever i Ronneby kommun förlängs vårterminen ut

  Fram till 11 juni 2021 har elever på Gymnasieskolan Knut Hahn, Blekinge Naturbruksgymnasium, Snäckebacksskolan och Kallingeskolan 7-9 möjlighet att hämta ut ett lunchpaket hos en av de anslutna restaurangerna. Dock kommer eleverna växelvis studera på plats i skolan och hämtar då inte ut mat. Eleverna kommer informeras att de inte tillåts hämta ut mat de dagar de är i skolan. Skulle en elev hämta ut mat på fel dag kommer en faktura på lunchkostnaden skickas hem till eleven.

 • Fortsatt kombinerad distans- och närundervisning för länets gymnasie- och högstadieelever

  Under hela vårterminen 2021 kan gymnasie- och högstadieeleverna på de kommunala skolorna i Blekinge komma att fortsätta sin undervisning som en kombination av när- och distansundervisning där upp till två tredjedelar av eleverna undervisas på plats i skolan.