Uppleva och göra

Här hittar du information om idrottsplatser, motionsanläggningar, vandringsleder, bibliotek, kultur, konst, föreningar, saker att göra för dig som är ung eller har en funktionsvariation. Här finns också bidragsregler och annan information till föreningar.

Nyheter


 • Tosia Bonnada'n och Familjefesten


  Nu har förberedelserna för evenemangen Familjefesten i Brunnsparken och Tosia Bonnada’n i Ronneby centrum påbörjats. Turistinformationen utökar öppettiderna denna vecka för alla som vill köpa tivolibiljetter eller har någon fråga. Marknadskontoret för knallar och aktörer finns även det inne på turistinformationen.

 • Bodil Landbris från Team RBK fick ta emot Piastipendiet


  Den åttonde Piastependiaten är utsedd och det blev Bodil Landbris från Team RBK i Ronneby. Hon fick motta priset på Friends Arena inför damlagets EM-genrep mot Brasilien.

 • Det händer på sommarlovet 2022


  Sommarlovet är snart här med sol, bad och lediga dagar! Om du vill hitta på något finns det många aktiviteter och evenemang i kommunen under sommaren.

 • Invigning av nya Kilenparken


  11 juni firas nya Kilenparken med stor invigning. Parken är en av de senaste tillskotten i Ronnebys stadsmiljö och ligger i Kilenområdet mellan Ronnebyån och järnvägen. Kilenparken erbjuder unika mötesplatser som stimulerar flera sinnen.

 • Badsäsongen kan börja, men hur varmt är det i vattnet?


  Nu har kommunens badplatser och bryggor setts över och fräschats upp inför badsäsongen. I år kan du dessutom se badtemperaturen på ännu fler av kommunens badplatser på Ronneby live.

 • Skärsjön öppnas för sportfiske igen


  Nu finns möjlighet att köpa fiskekort för att fiska vid Skärsjön. Onsdagen den 11 maj öppnas fisket i Skärsjön igen.