Uppleva och göra

Här hittar du information om idrottsplatser, motionsanläggningar, vandringsleder, bibliotek, kultur, konst, föreningar, saker att göra för dig som är ung eller har en funktionsvariation. Här finns också bidragsregler och annan information till föreningar.

Nyheter


 • Nu spolar vi upp isen


  Ronneby kommun startar idag arbetet med att spola upp isen på isarenan Lugnevi. Starten försenades på grund av det mildra vädret, men lagom till de första snöflingorna kör vi nu igång.

 • Nytt utegym till Kallinge! Var vill du att det ska placeras?


  Två platser har valts ut där det kan vara lämpligt att placera det nya utegymmet i Kallinge. Nu vill Teknik-, fritid- och kulturnämnden undersöka var du som bor i Kallinge, eller planerar att använda utegymmet, helst vill att det placeras. I enkäten kan du välja ett av alternativen eller lämna ett eget förslag på plats.

 • Ekbacken lekplats invigd


  Lekplats Ekbacken i Bräkne-Hoby att rustas upp och renoverats. Lekplatsen har varit stängd under renoveringen men nu har den återinvigts och öppnats igen.

 • Det händer på höstlovet


  LAN, bio, workshops, hoppborgar i sporthallen, höstlovsbad i simhallen är bara några av aktiviteterna som du kan göra i Ronneby under höstlovet.

 • Badplats för kalla bad


  Nu tas bryggor och badstegar in från kommunens badplatser. Men längst ut på Ronneby Marina finns en badbrygga med badstege som lämnas i vattnet för dig som vill ta ett kallt dopp.

 • Inget bastubad i kommunala anläggningar


  Med anledning av uppmaning från Regeringen att vidta möjliga och lämpliga energibesparande åtgärder kommer inte bastubad erbjudas i de kommunala anläggningarna under vintersäsongen 2022.