Nyheter Uppleva & göra

Här hittar du senaste nytt inom uppleva & göra från Ronneby kommun.

Vill du få e-post när vi publicerar en ny nyhet här så kan du anmäla dig för prenumeration. Fyll i den epost-adress som du vill få utskick till och klicka ok. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen. För information om hur vi hanterar personuppgifter se sidan Så behandlar vi personuppgifter.

Hantera prenumeration

 • Fritidsgårdarnas Sommaröppet 2024


  I sommar håller Ronneby kommuns fritidsgårdar öppet för barn och unga att besöka. Tiderna är uppdelade för mellanstadiet (åk 4-6) och högstadiet (åk 7-9).
  Bra att veta!
  De som ska börja i åk 4 till hösten är välkomna under sommarens mellanstadietider. De som ska börja i åk 7 och de som slutar åk 9 är välkomna under sommarens högstadietider.
   Se öppettiderna nedan! 


 • Fritidsgårdarnas Sommaraktiviteter 2024


  Nu är sommaren på ingång och fritidsgårdarna har därför släppt flera roliga utflykter för mellanstadiet och högstadiet att anmäla sig till! • Brunnsbadet öppnar på torsdag 6 juni

  Hydrohex
  På torsdagen den 6 juni slår Brunnsbadet upp portarna för säsongen. Nytt för i år är att du även kan prova virtuell vattenträning: Hydrohex.


 • Anmälan till Sommarsimskola 2024

  -
  Det är återigen dags för sommarsimskola i Ronneby simhall! Ett samarbete mellan Ronneby Simsällskap och Ronneby kommun.


 • Ronneby torg blommar upp med sommaraktiviteter


  Allsång, schlager och ABBA-feber! Ta med din brasse-stol, slå dig ner och njut. Startskottet för årets SommarTorget går redan den 11 maj med Eurovisionfinal på storbild. SommarTorget är en satsning på gratis aktiviteter och underhållning för alla, på Ronneby Torg från maj till och med augusti. SommarTorget bjuder också flera olika möjligheter för kommunens föreningar att medverka.


 • Lediga båtplatser på Ekenäs och på Gö

  Ekenäs hamn
  I Ronneby har du närheten till både kust och skärgård och du kanske är sugen på att prova på det härliga båtlivet? Ronneby kommun har just nu lediga båtplatser i både i Ekenäs och ute på Gö.


 • Lediga uppställningsplatser för husvagnar i sommar

  Saxemara
  I Ronneby Kommun finns två uppställningsplatser för husvagnar, på Aspan och i Saxemara. Nu finns det några lediga platser i sommar.


 • Fritidsledare utbildade mentorer inom MVP Fritid


  MVP Fritid är ett metodmaterial anpassat för att jobba våldspreventivt med barn och unga ute på fritidsgårdarna. Dess syfte är att uppmärksamma olika typer av våld, att synliggöra normer och framför allt att uppmuntra andra till att bli "aktiva åskådare".


 • Fritidsgårdarna jobbar för inkludering med HBTQI-certifiering

  HBTQI fridtidsgårdarna
  En HBTQI-certifiering är ett långsiktigt och systematiskt sätt att jobba med mångfald, anti-diskriminering och inkluderande bemötande som Ronneby kommuns fritidsledare nu har utbildat sig i.


 • Teambildning - konsten att skapa både gemenskap och balans i en grupp.


  Alla behöver känna sig sedda individuellt men också som en del av någonting större, en del av laget. Det kan handla om vuxna, om unga eller yngre barn.


 • Nyhet i Ronneby Live - Astrid, Karöline och Ronnebyexpressen

  Karta från Ronneby Live där ikonerna för tåget och båtarna syns
  Nu kan du följa Astrids, Karölines och Ronnebyexpressens dagliga turer på Ronneby Live. Via kartan kan du få en ungefärlig position på både båtarna och tåget, och vilken hållplats du ska sikta på. Klickar du på dem så får du upp länk till tidtabellerna och mer information.


 • Följ fritidsenheten på Instagram


  Nu finns fritidsenheten på Instagram! Är det fullt på Brunnsbadet, tips om fina grillplatser och var kan man hyra båtplatser? På vårt Instagram får ni möta vår verksamheter och ta del av vårt arbete under året.

Hantera prenumeration