Nyheter Uppleva & göra

Här hittar du senaste nytt inom uppleva & göra.


 • Informationsmöte
  för kulturföreningar

  Äntligen! Nu kan vi återigen träffas fysiskt och först ut med föreningsträff blir kommunens kulturföreningarna.


 • Höstlovsbad

  Hinderbana i simhall
  Höstlovsbad med hinderbana i Ronneby simhall.


 • Ansök om svensk fana

  En svensk flagga vajar i vinden
  Varje år delar Stiftelsen Sveriges Nationaldag ut fanor i samband med Sveriges Nationaldagsfirande den 6 juni. Nu öppnar ansökan för organisationer, föreningar, skolor och vård- och omsorgsboenden i Ronneby att ansöka om en svensk fana som delas ut under Nationaldagsfirandet i Ronneby Brunnspark 2022.


 • Nyrenoverad brygga på Almö

  Brygga på Hajvar
  Nu är den så kallade Amerikabryggan vid Hajvar på Almö nyrenoverad.


 • Välkommen tillbaka

  blå bakgrund med text - välkommen till biblioteket
  Biblioteken, simhallen och snart även öppna förskolan hälsar dig som besökare välkommen tillbaka. Pandemin har påverkat många kommunala verksamheter under en lång tid. Nu öppnar ytterligare verksamheter när restriktionerna upphör att gälla.


 • Digital visning av höstens utställningar

  Nu kan du gå en digital visning av höstens utställningar på Kulturcentrum Ronneby konsthallar. Utställningarna är ATELJÉ INUTI - The Force: Mattias Johansson och Julia Göransson och UTVALT i syd - Konsthantverk, slöjd & form i syd.


 • Håll dig frisk och res hållbart!

  Illustration med hjärta och buss och människor i.
  Den 16-22 september är det dags för Mobilitetsveckan (tidigare Trafikantveckan). Veckan samordnas av Trafikverket och årets budskap är "Håll dig frisk, res hållbart!".


 • Gribshunden i Vetenskapens värld

  Gribshunden
  Missa inte Vetenskapens värld i SVT2, måndagen 13 september! Programmet handlar om Ronnebys sjukna hemlighet, vraket Gribshunden, under titeln ”Fartygen som förändrade världen”.


 • Senior Sport School startar igen

  Senior Sport School är en form av "idrottsskola" för dig som är 65+. Efter lite sommaruppehåll kommer aktiviteterna nu att återupptas vecka 35. Det finns platser kvar! • Premiär för RonnebySlingor - en unik satsning på friluftsliv och natur i Ronneby kommun

  RonnebySlingor upplevelser från hav till skog
  Nu lanseras RonnebySlingor, en uppsättning leder och slingor i Ronneby kommun som lyfter fram unika platser och historier i kommunen genom landsbygdens egna berättelser.


 • Dags att nominera till kulturpris och kulturstipendium 2021!

  Stadsbild
  Känner du någon som har gjort en god kulturgärning i år eller genom åren? Eller är du konstnär, kulturarbetare eller annan kulturutövare med koppling till Ronneby kommun som vill söka kulturstipendiet? Nu är det dags att nominera kandidater till Ronneby kommuns kulturpris och söka kulturstipendium. Nominera och ansök senast den 30 oktober.