Nyheter Uppleva & göra

Här hittar du senaste nytt inom uppleva & göra.


 • Landslagsfotboll på Brunnsvallen


  I kväll möter Irlands landslag, med pojkar födda 2006, Schweiz i UEFA Development Tournament på Brunnsvallen. Det är den första av fyra landslagsmatcher som spelas i Ronneby i UEFA Development Tournament 2022. Även Sverige har två av sina matcher här i Ronneby, varav den första på fredag.


 • Sommarsimskola 2022


  Nu är anmälan öppen! Sommarsimskolan riktar sig i första hand till barn från fem år som inte kan simma. Sista dagen för anmälan är den 30 maj.


 • Badsäsongen kan börja, men hur varmt är det i vattnet?


  Nu har kommunens badplatser och bryggor setts över och fräschats upp inför badsäsongen. I år kan du dessutom se badtemperaturen på ännu fler av kommunens badplatser på Ronneby live.


 • Nyheter på Ronneby Live


  Nu kan du dela dina favoritplatser, evenemang och allt annat på Ronneby Live med dina vänner och familj direkt från live.ronneby.se via din social media. Du kan också hitta trafikinformation från trafikverket, loppisar, gårdsbutiker, idrottstävlingar, matcher och besöksmål.


 • Kulturarv, medborgardialog, plats och flöde

  Kallvattenkuren i Ronneby. Projektkontor för framtida museum
  Ett framtida museum i Ronneby. Vad tänker Ronnebyborna om sitt kulturarv och framtida museum? Kvällsöppet med fika, guidad visning och dialog Torsdag 17 Mars.


 • Nytt digitalt bibliotek öppnar idag

  Vi har gjort det enklare för dig att låna böcker och medier. Nu hittar du oss på blekingebiblioteken.se
  Sedan drygt ett år tillbaka samverkar Ronneby bibliotek med biblioteken i Karlshamn, Olofström och Sölvesborg. De är numera Blekingebiblioteken. Den 2 februari lanserar biblioteken en ny gemensam webbplats som är enklare att använda och har förbättrade funktioner.


 • Nya grillar vid Järnaviks badplats

  Grillplats
  En nyrenoverad rastplats hälsar besökare välkomna att njuta av naturen i Järnavik.


 • Ny funktion på live.ronneby.se


  Ronneby Live, kartfunktionen för upplevelser i Ronneby kommun, utvecklas löpande med nya, fler eller förbättrade funktioner. Den senaste uppdateringen innebär att du nu kan välja vilken sorts, eller vilka typer av evenemang du vill se på kartan. • Ansök om svensk fana

  En svensk flagga vajar i vinden
  Varje år delar Stiftelsen Sveriges Nationaldag ut fanor i samband med Sveriges Nationaldagsfirande den 6 juni. Nu öppnar ansökan för organisationer, föreningar, skolor och vård- och omsorgsboenden i Ronneby att ansöka om en svensk fana som delas ut under Nationaldagsfirandet i Ronneby Brunnspark 2022.


 • Allmän åkning i ishallen

  Under kommande veckor utökas tider för allmänhetens åkning dagtid. Avbokningar har gjort att ishallen är ledig och det finns därför möjlighet för att åka skridskor även dessa tider. Det är gratis att åka men man måst ha hjälm för att få vara på isen.


 • Gribshunden i Vetenskapens värld

  Gribshunden
  Missa inte Vetenskapens värld i SVT2, måndagen 13 september! Programmet handlar om Ronnebys sjukna hemlighet, vraket Gribshunden, under titeln ”Fartygen som förändrade världen”.


 • Skärsjön öppnas för sportfiske igen

  Spö, håv och drag
  Nu finns möjlighet att köpa fiskekort för att fiska vid Skärsjön. Onsdagen den 11 maj öppnas fisket i Skärsjön igen.


 • Premiär för RonnebySlingor - en unik satsning på friluftsliv och natur i Ronneby kommun

  RonnebySlingor upplevelser från hav till skog
  Nu lanseras RonnebySlingor, en uppsättning leder och slingor i Ronneby kommun som lyfter fram unika platser och historier i kommunen genom landsbygdens egna berättelser.