Nyheter Uppleva & göra

Här hittar du senaste nytt inom uppleva & göra.


 • Nytt beslut gällande kommunens idrottsanläggningar och lokaler

  Med anledning av regeringens beslut 2020-12-18 om skärpta restriktioner inför Ronneby kommun ett uthyrningsstopp av inomhusidrottsanläggningar och samlingslokaler.


 • Nominerad till Swedish Design Awards by RUM 2021

  Swedish Design Awards logotyp och en bild på en vattenspegel i den japanska parken i Ronneby Brunnspark.
  Japanska trädgården i Ronneby Brunnspark har blivit nominerad till design- och arkitekturpriset Swedish Design Awards by RUM 2021


 • Idrottsanläggningarna öppnar för föreningsledda träningar oavsett ålder

  Med start måndagen den 14 december blir det åter möjligt för föreningar att boka kommunens idrottsanläggningar, oavsett hur gamla deltagarna i träningen är. Då är det mycket viktigt att din förening följer råden för att minska risken för smittspridning. Det kommer dock fortfarande att vara stängt för allmänheten.


 • Ronneby Lucia 2020 blir digitalt

  RonnebyLucia
  Ta en pepparkaka och njut av årets lucia-konsert digitalt i mobilen, på datorn eller tv´n hemma hos dig eller där du är just nu. Klicka här för att komma till konserten.


 • Ronneby kommuns Kulturpris och Kulturstipendium 2020

  Till vänster kulturprisvinnaren, musikern Lars Lindqvist och till höger kulturstipendiumvinnaren, fotografen Sofie Andersson.
  2020-års Kulturpris och Kulturstipendium tilldelas Lars Lindqvist och Sofie Andersson


 • Lugnevi

  Just nu fryser vi isen på Lugnevi.


 • Samma lånekort i fyra kommuner

  Tre glada låntagare med böcker i händerna på biblioteket.
  Blekingebiblioteken gör gemensam sak! Ronneby, Karlshamn, Sölvesborg, och Olofström tillsammans blir Blekingebiblioteken. Du kommer att kunna använda samma lånekort i våra fyra kommuner.


 • Skärpta regionala råd om covid-19 i Blekinge

  Från onsdag 11 november införs skärpta regionala råd för att minska smittspridningen av covid-19 i Blekinge. Råden innebär bland annat att avstå från idrottsträningar, matcher eller tävlingar. Undantag är dels utövande av professionell idrott, dels idrottsträningar för barn födda år 2005 eller senare. Träna utomhus så långt som det är möjligt.


 • Fyra kommuners bibliotek blir som ett

  En person sitter på flera travar av böcker och har en bok i knät som personen läser.
  Fyra av länets kommuner satsar nu på en gemensam bibliotekskatalog, vilket innebär att låntagarna i respektive kommun även får tillgång till de andra kommunbibliotekens utbud.