Artikeln publicerades 22 maj 2023

Torget blommar upp med en mängd sommar-aktiviteter! Ta med din brasse-stol och njut!

Det är på Ronneby Torg det händer i sommar! Skolavslutningen blir startskottet på ett SommarTorg fyllt av clowner, pop, rock, swingjazz, blues, musik-quiz, utomhusbio, cirkus-artisteri med mera. Därtill utökas torghandeln med marknad från landsbygdens företag under fredagar och lördagar. Även föreningslivet bjuds in att synas med sina verksamheter. Aktiviteterna på torget pågår från den 14 juni till den 13 augusti.

Sommar-torget i text och vita blommor

”Vi hoppas på många soliga eftermiddagar och kvällar med ett skönt häng på torget. Goda vänner som slår sig ner på sin medhavda brassestolar och lyssnar på duktiga blekingemusiker. Familjer kommer också att finna kul arrangemang som passar barnen.” säger Tina Tedenlid, näringslivsutvecklare med fokus på besöksnäringen i Ronneby kommun. ”Det kommer att bli ett varierat program på SommarTorget som vi tror Ronneby-borna kommer att uppskatta. Dessutom ser vi att handel och restauranger i stadskärnan får en extra skjuts ekonomiskt genom en ökad tillströmning av folk i centrum under sommarmånaderna.”

Sommartorget bjuder också på landsbygdens produkter i en lite mer utökad skala än vanligt. Fredagar och lördagar sätts torgstånden upp med försäljning. Även föreningar i kommunen är inbjudna att presentera sina verksamheter, gärna med någon form av prova-på-aktivitet. Ett tillfälle att samtidigt värva nya medlemmar. ”Föreningslivet spelar en viktig social roll i samhället, därför känns det extra trevligt att kunna erbjuda den här möjligheten. Vi hoppas att det finns föreningar som nappar på idén att synas lite extra under sommaren, helt utan kostnad.” Torbjörn Lind, kommunens näringslivschef, känner sig mycket nöjd över arrangemanget och det fina samarbetet mellan Visit Ronneby, Tillsammans för Ronneby, Blomstrande Bygden, landsbygdsutvecklare och representant för kommunbygderådet. ”Slår det hela väl ut ser vi gärna en fortsättning av SommarTorget även nästa år.”

Att ge Ronneby stadskärna möjligheter till aktiviteter under sommarmånaderna är ett politiskt beslut i samförstånd. När staden blommar upp skapar det en mängd positiva effekter, inte minst samhörighet och tillhörighet, men också ökade flöden av människor vilket i sin tur ökar tryggheten. Stadskärnan är viktig, både för stadens identitet och för dess attraktionskraft. Och för vår trivsel.

SommarTorgets program kommer att finnas på live.ronneby.se Länk till annan webbplats. och visitblekinge.se/ronneby Länk till annan webbplats.