Bygga, bo & miljö

På följande sidor kan du få information om samhällsplanering, byggande, livsmedelshantering samt miljö- och hälsoskyddsfrågor i Ronneby kommun. Nederst på sidan hittar du nyheter från dessa områden.

Med anledning av den rådande situationen har vi för närvarande längre handläggningstider än vanligt. Detta betyder att det kan ta lite längre tid att få svar via telefon och e-post men också att beslut kan bli fördröjda. Vi arbetar för att hantera den uppkomna situationen.

Med anledning av låg bemanning på förvaltningen
På grund av låg bemanning kan vi tyvärr inte garantera vår service via telefon eller besök. Sedan den 11 januari 2021 har förvaltningen inte längre någon specifik servicetelefon. Istället vänder du dig till kommunens växeltelefon på 0457-61 80 00 för att nå en handläggare.

Frågor om bygglov? 
Miljö- och byggnadsförvaltningen tar endast emot förbokade besök. För att boka en mötestid kan du vända dig till Ronneby kommuns växel på 0457-61 80 00 eller skicka en mötesförfrågan till mbf@ronneby.se.

Bostadsanpassning?
Du kan nå handläggare för bostadsanpassningsbidrag genom Ronneby kommuns växel på telefon 0457-61 80 00 alternativt via e-mail mbf@ronneby.se.

Nyheter


  • Ekenästomt till salu

    Nu finns möjligheten att förvärva en större villatomt på populära Ekenäs i Ronneby kommun. Tomten är Droppmåla 1:208, Ekenäsvägen 37.

  • Tips på hur du kan göra ett Bi-drag

    Den här veckan delas ett vykort ut till alla hushåll i Ronneby kommun, med tips på hur vi alla kan hjälpa vilda pollinatörer. Vildbin och andra insekter ser till att vi får bland annat bär, frukt, grönsaker och håller även liv i olika vilda växter som behövs. Men läget för vilda pollinatörer är akut.

  • Lediga garageplatser

    Behöver du en garageplats till din bil eller mortrcykel? Just nu finns flera lediga platser i garaget på Karlskonagatan.