Råd och stöd

I bland kan det vara skönt att få råd och stöd ifrån utomstående personer. Alla behöver ibland  någon att prata med. Här finns länkar och telefonnummer dit ni kan vända er om råd och stöd i olika frågor.

Fältsekreterarna

Deras arbetsuppgifter är att arbeta för och med ungdomar för att förhindra eller bryta en negativ utveckling när det gäller missbruk, kriminalitet eller annat destruktivt beteende.

Telefon: 0457-61 80 55 eller 0457-61 80 51.

BRIS

Med barnens hjälptelefon: 116 111 och BRIS-mejlen kan du som är upp till 18 år tryggt ringa eller mejla till en vuxen på BRIS. Du kan skriva eller ringa om vad som helst, funderingar, frågor eller problem. För oss är inget för stort eller för litet.

Genom Barnens hjälpsidor kan du få råd och stöd om bland annat mobbing, kompisar och problem hemma, oavsett om det gäller dig själv eller en nära kompis.


Jourhavande kompis ( Röda korsets ungdomsförbund )

Jourhavande kompis är ett exempel på verksamhet som arbetar direkt med barn och ungdomars trygghet. Det är en jourtelefon, dit du kan ringa anonymt när du behöver prata med någon. Om sorg, sex, ensamhet, oro, missbruk, din familj, ätstörningar och tusen andra saker. De som svarar är unga och har 100 procent tystnadsplikt. 

Telefon, 020-222 444.

Unga för nära relationer utan våld 

Unga för nära relationer utan våld är en nystartad förening i Ronneby kommun. De arbetar förebyggande för fler nära relationer utan våld och ger direkt stöd till tjejer och killar som utsätts/utsatts för detta våld.

Friends - elever mot mobbing

Friends utbildar barn och vuxna i förebyggande arbete mot mobbing och annan kränkande behandling. Genom att ge kunskap och verktyg samt påverka attityder och självkänsla hjälper vi skolor att få igång att långsiktigt arbete mot mobbning.

Se länk nederst på sidan.

Ungdomsmottagningen

Här får du svar på frågor som berör sex och samlevnad, preventivmedel och abortrådgivning, problem hemma och kärleksbekymmer, nedstämd eller orolig över någonting.

Inget Problem är för litet eller för stort för någon av oss på ungdomsmottagningen.

Se länk nederst på sidan.