Grundskola 7-9 & Gymnasieskola

Som vårdnadshavare med barn på en kommunal grundskola 7-9 eller gymnasieskola kommer du att ta del av och lämna information i två olika system, Vklass och Skola24. Nedan finns information och manualer.

Vklass

Samtliga grundskolor (F-9) och gymnasieskolor använder den digitala lärplattformen Vklass för information, dokumentation, resultat/omdömen, uppföljning, kontaktuppgifter och digitala samtycken. Eleverna har egen inloggning till systemet och kan bland annat se schema, lektioner, ta del av nyheter och ha koll på läxor, prov, uppgifter och resultat.

Första gången du loggar in i Vklass är det mycket viktigt att du gör följande:

  • Fyll i dina kontaktuppgifter (mobilnummer och e-postadress) och kontrollerar dina adressuppgifter under din profil.
  • Fyll i extra kontaktuppgifter till anhöriga. Tidigare har du fyllt i detta i en blankett vid läsårsstart men denna ersätts nu av de extra kontaktuppgifter som du skriver in i Vklass.
  • Godkänna/ej godkänna de digitala samtycken som finns för dig som vårdnadshavare att besvara i Vklass

Skola24

Skola24 är utbildningsförvaltningens digitala system för hantering av schema och frånvaro. Här ska du som vårdnadshavare anmäla frånvaro för ditt/dina barn, via webb, app eller telefon. Vid all frånvaro skickas ett sms. I meddelandet finns information om anledning för frånvaro som t.ex. anmäld eller oanmäld och tid för frånvaro.

Fyll i dina kontaktuppgifter

För att du ska kunna få ett sms från Skola24 är det viktigt att du fyller i dina kontaktuppgifter (mobilnummer och e-postadress) i Skola24. Detta gör du enkelt när du är inloggat i systemet genom att högerklicka på din profil högst uppe till höger.

I webbversionen av Skola24 kan du också se frånvarostatisk och lämna in digital ledighetsansökan. Som vårdnadshavare har du tillgång till en app för Skola24, där kan du bland annat anmäla frånvaro och se schemat.

Information och manualer

Nedan hittar du manualer och hjälptexter som visar steg för steg hur du gör: