Seniordagen - föreläsare, utställning & underhållning

Seniordagen är ett återkommande evenemang för alla seniorer i Ronneby kommun som arrangeras av Vård- och omsorgsnämnden i samarbete med Kommunala seniorrådet. Medverkar gör många kommunala verksamheter, föreningar, företag och organisationer med fokus på livskvalitet för dig som senior. Årets tema är Hälsa & välbefinnande.

Seniordagen 2023 - Öppet hus och fritt inträde

Årets Senordag är den 19 oktober på Blekinge Convention Center (BCC) i Ronneby. Nytt för i år är att Seniordagen anordnas som ett öppet hus utan inträde och föranmälan. Du som besökare kan själv välja vilken tid och vilka programpunkter du vill ta del av och kan komma och gå som det passar dig.

Lättare förtäring kommer att finnas till försäljning på plats och det finns flera restauranger i närområdet för dig som vill äta något lite stadigare till lunch. Utställarna kommer att finnas på plats hela öppettiden och programmet med föreläsare och underhållare publiceras här i god tid för att du ska kunna planera ditt besök.

Programpunkter

Alla programpunkter och tider hittar du under rubriken "Program 2023". Den visas här till höger om du besöker webbplatsen via en dator och längst ner på sidan om du besöker den med en smartphone eller smal läsplatta. Här följer ett urval av det som du bjuds på under dagen.

Underhållning

Årets tema är Hälsa & välbefinnande och vad är bättre för välbefinnandet än att skratta? På Seniordagen bjuds du på två föreställningar som har god chans att locka fram smilgroparna.

Henrik Widegren: Skratt, inget man skojar bort!

Henrk Widegren bjuder på föreställningen ”Skratt, inget man skojar bort!".

Henrik Widegren är öron-näsa-halsläkare och foniater vid Skånes Universitetssjukhus. Han är medlem i panelen i SVT:s Fråga Lund och skriver krönikor för Dagens Medicin. Efter att ha studerat hur skratt och glädje påverkar vår hälsa och välmående är han slutsats: Humor ska vi ta på högsta allvar!

Henrik Widegren från Fråga Lund i prickig skjorta, stetoskop och läkarrock ler mot kameran

Fotograf: Freddy Billqvist

Revymakarna: Godbitar från 50 års revyande

Elin och Mats Sandelius har tillsammans över 50 års erfarenhet från revyscenen som både regissörer och skådespelare. Elin och Mats bjuder på ett knippe favoritnummer som de gjort på revyscenen och som de varvar med små anekdoter från 50 års revyande.

Fotograf: HP Bloom

Övrigt

Service av hjälpmedel och hjälp med teknik

Under dagen kommer Hjälpmedelscenter vara behjälpliga med service och underhåll av hjälpmedel som exempelvis rullatorer mm. Teknikteamet från Biblioteket finns på plats och är behjälpliga med teknisk utrustning under dagen. Passa på att ställa frågor eller exempelvis få hjälp med din telefon, surfplatta eller dator.

Mässhall

Mingla runt bland intressanta utställare och ta del av information från olika organisationer, företag och verksamheter.

Kontaktperson

Har du frågor om Seniordagen eller din medverkan så är du välkommen att kontakta:
Carina Lagerlund
Aktivitetssamordnare
Vård- och omsorgsförvaltningen
carina.lagerlund@ronneby.se
0457 - 61 80 95

Seniordagen 2023

När: 19 Oktober
Var: Blekinge Convention Center
Tid: 10.00 - 15.00

Ingen föranmälan och gratis inträde!
Försäljning av lättare förtäring finns på plats.

Program 2023

10.00 Dörrarna öppnas

10.30-10.45 Maria Appelskog förvaltningschef Vård- och Omsorgsförvaltningen och Sara Blixt ordförande Vård- och Omsorgsnämnden inleder dagen

11.00-12.00 Läkaren, skribenten och tv-personligheten Henrik Widegren bjuder på föreställningen ”Skratt, inget man skojar bort!

13.00-13.30 Föreläsning om hälsa av Lena Widenfors och Miro Zalar Idrottskonsulenter RF. SISU.

Miro Zalar var dominerande guldmedaljör under hela 80-talet i svenskt stavhopp, han deltog i både EM, VM och OS.

13.30-13.45 Hälsofrämjande och förebyggande verksamhet, Ronneby Kommun.
En presentation av kommunens nya verksamhet som vänder sig till seniorer utifrån ett förebyggande och hälsofrämjande perspektiv.

14.00-15.00 Elin & Mats Sandelius från Revymakarna avslutar årets Seniordag med en revy med godbitar från 50 års revyande.

Övrigt:

Service och underhåll av hjälpmedel

Under dagen kommer Hjälpmedelscenter vara behjälpliga med service och underhåll av hjälpmedel som exempelvis rullatorer mm.

Få hjälp med din telefon, läsplatta eller dator

Teknikteamet från Biblioteket finns på plats och är behjälpliga med teknisk utrustning under dagen. Passa på att ställa frågor eller exempelvis få hjälp med din telefon eller dator.

Mässhall

Mingla runt bland intressanta utställare och ta del av information från olika organisationer, företag och verksamheter.

Programmet med hålltider uppdateras vid eventuella förändringar.