Ronneby Brunnspark

Ronneby har länge varit en känd kurort. Från 1700-talet och fram till 1920-talet åkte man hit för att dricka hälsobringande mineralvatten och ta stärkande promenader i den vackra blekingska naturen. Ronneby brunn är idag ett riksintresse för kulturmiljövården med flera byggnadsminnen.

Brunnsepokens gamla trähus har rustats upp och i flera av dessa används idag av moderna företag, Naturum eller kommunala verksamheter. Den vackra brunnsparken är restaurerad och förnyad. Det tidigare brunnshotellet ersattes 1960 av en ny kongress- och rekreationsanläggning. Bebyggelsens innehåll utvecklas ständigt medan den unika brunnsmiljön samtidigt vårdas.

Aktiviteter och evenemang

Ronneby brunnspark är en levande del av Ronneby stad och används idag för många evenemang som midsommarfirande, bilutställningen Nostalgia Festival, loppmarknad, utomhuskonserter, hundutställning, guidade visningar, naturpromenader, allsång och sommarjympa. Aktiviteterna i Ronneby brunnspark är många.

Informationsfolder

Du kan ta del av en informationsfolder om Ronneby Brunnspark i PDF-format. Här hittar du en informationsfolder på svenska och engelska Pdf, 457 kB, öppnas i nytt fönster..

Aktiviteter året runt

I dagens brunnspark erbjuds massor med aktiviteter, särskilt under sommaren. Ta gärna en titt i vår evenemangskalender Länk till annan webbplats.. Du kan alltid motionera, beskåda alla de gamla fina byggnaderna eller bara njuta av de stora grönområdena och naturen.

Brunnsparken är öppen dygnet runt alla dagar hela året och det är gratis inträde.