EE17

El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet ger dig tekniska och teoretiska kunskaper inom elteknik. De tekniska ämnena kompletteras med kurser där man lägger stor vikt på servicekänsla, kvalitetsmedvetande, entreprenörskap och projektledning. Mycket arbete i branschen utförs självständigt. Säkerhetstänkande och noggrannhet är extremt viktigt på alla områden.

ETG

Elteknikbranschen driver utbildningskonceptet ETG för att utveckla kvaliteten i yrkesutbildningen till elektriker. Syftet är att försörja elteknikbranschen med välutbildade elektriker som är rustade för framtidens utmaningar. De elever som tar ETG-examen får ut sitt yrkesbevis och kan anställas som elektriker direkt efter gymnasiet.

ETG-skolor samarbetar med företagen i branschen och anpassar utbildningen efter deras önskemål och krav på blivande medarbetare. Det gör att du som nyutbildad elektriker är extra attraktiv på arbetsmarknaden.

Här kan du läsa mer om att bli elektriker inom ETG. Pdf, 8.3 MB, öppnas i nytt fönster.

Här kan du läsa mer om att bli elektriker inom ETG.

Utbildningskoncept ETG

Vår skola är en av 40 ETG-partners i Sverige.
Som ETG-elev kan du vara säker på att få relevanta kunskaper eftersom företagen i branschen är med och kvalitetssäkrar innehållet i utbildningen. Det ökar din attraktionskraft på arbetsmarknaden eftersom du får med dig kunskap och kompetens som matchar företagens framtida behov.

Läs mer på ETG:s hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och se gärna informationsfilmen om varför du ska välja en ETG-skola. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.