EE17

El- och energiprogrammet

Om du tycker om teknik och gillar att jobba med händerna så kan det här vara yrkesprogrammet för dig! När du tar examen kan du vara tekniker inom elinstallationer, system för automatiserad produktion eller larm och teleteknik.

Med strömmen till jobben
El- och energiprogrammet ger dig tekniska och teoretiska kunskaper inom elteknik. De tekniska ämnena kompletteras med kurser där man lägger stor vikt på servicekänsla, kvalitetsmedvetande, entreprenörskap och projektledning.

Mycket arbete i branschen utförs självständigt. Säkerhetstänkande är extremt viktigt på alla områden. Det kräver att man är noggrann i arbetet.

Många arbetsuppgifter i elbranschen utförs i hemmiljöer eller på andra människors arbetsplatser.

Det innebär mycket kundkontakter och kräver en god servicekänsla. Man arbetar ofta tillsammans med andra yrkesgrupper och behöver kunna samarbeta i projekt.

ETG

ETG - Vi utbildar framtidens elektriker
Elteknikbranschens gymnasieskolor, ETG, samarbetar tätt med företagen i branschen och anpassar utbildningen efter deras önskemål och krav på blivande medarbetare. Det gör att du som nyutbildad elektriker är extra attraktiv på arbetsmarknaden.Till skillnad från andra elteknikutbildningar är lärlingsutbildningen intergrerad i den 3-åriga gymnasieskolan.

Det innebär att de elever som tar ETG-examen får ut sitt yrkesbevis och kan anställas som elektriker direkt efter gymnasiet. Ca 90 procent av de som tar studenten får jobb efter utbildningen.

Här kan du läsa mer om att bli elektriker inom ETG. Pdf, 8.3 MB, öppnas i nytt fönster.

Läs mer på ETG:s hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och se gärna informationsfilmen om varför du ska välja en ETG-skola. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här kan du läsa mer om att bli elektriker inom ETG.

Utbildningskoncept ETG

Vår skola är en av 40 ETG-partners i Sverige.
Som ETG-elev kan du vara säker på att få relevanta kunskaper eftersom företagen i branschen är med och kvalitetssäkrar innehållet i utbildningen. Det ökar din attraktionskraft på arbetsmarknaden eftersom du får med dig kunskap och kompetens som matchar företagens framtida behov.