Om Kallingeskolan 7-9

Vi arbetar för att eleverna skall känna en trygghet under sina år i grundskolan och ha ett gemensamt synsätt på kunskap. Vår vision är att ”Alla skall känna sig sedda och får lära i verksamheten tillsammans men på sitt sätt."

Vi delar skolrestaurang, slöjdsalar och idrottsanläggningar med Kallinge F-6 . Skolan har NO-salar välanpassade för fysik-, kemi- och biologiundervisning. Det finns också välutrustade musik-, bild-, hemkunskap-, teknik- och slöjdsalar. Alla våra lektionssalar är utrustade med projektorer eller SMARTboards.

En stor sporthall med simhall finns i direkt närhet till skolan. Gångavstånd till Soft Center Arena för skridskoåkning och Jernvallen vid utomhusidrott med ny stor konstgräsplan gör att idrottslektionerna har en bra variation.

Kommunbiblioteket finns i nära anslutning till skolan och har generösa öppettider för elever och egen skolbibliotekarie.

Kafeterian är en trevlig samlingsplats vid raster och håltimmar. Man kan till exempel spela tv-spel, pingis eller bara sitta ner och umgås en stund. Här säljs bland annat frukt, smörgåsar, frallor, kaffe, varm choklad och glass. Eleverna sköter med cafévärden kafeterian och överskottet går till elevrådets kassa.

Sedan hösten 2018 kan skolan erbjuda en Fotbollsprofil. Läs mer här.