Fiske

Fiskepremiär 2019

I Ronneby kommun kan du välja mellan havsfiske, insjöfiske eller fiske i strömmande vatten. Varje år lockar Ronnebys fiskevatten entusiaster från när och fjärran. Välkänt är fisket efter regnbåge samt havsöring, en stam med egen reproduktion.

Fritidsenheten ansvarar för fritidsfisket i Ronnebyån samt för regelbunden isättning av regnbåge för put-and-take fiske i Galtsjön och Skärsjön.

Fredningsområde

Det finns fredningsområden i Blekinge. Länsstyrelsen i Blekinge har sammanställt information med kartor över respektive fredningsområde och vilka tider fredningen gäller. Läs med om fredningsområde i Blekinge här. Pdf, 7.4 MB.

Havs- och vattenmyndigheten har beslutat om nya fredningsområden för gäddorna i Blekinges skärgård. Från 15 september till 31 maj råder fiskeförbud i Ronneby hamn. Läs mer om förbudet i Havs- och vattenmyndighetens beslut Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Behövs det fiskekort?

Grundregeln är att det är fritt att fiska med handredskap längs kusten. Vill du fiska i insjöar och vattendrag krävs däremot fiskekort eller fiskerättsinnehavarens tillstånd. Fiskekort köps genom appen iFiske.se. Länk till annan webbplats.

Läs mer om vad som gäller för varje fiskeområde via länkarna nedan.