Friluftsgårdar & motionsspår

Söker du en naturnära upplevelse med rum för både lugn och äventyr? I Ronneby kommun finns flera friluftsgårdar som erbjuder bland annat motionsspår, bad och grillplatser.

Friluftsgårdar

Aspan

Aspan är en kurs– och lägergård i Ronnebys skärgård som ligger 7 km sydost om Ronneby. Där hittar du stuguthyrning, vandrarhem, båtuthyrning och en konferensanläggning.

Aspan drivs av IOGT. Kontaktuppgifter hittar du nederst på sidan under rubriken "Relaterad information".

Gammelstorp

Gammelstorp ligger norr om Ronneby. Där hittar du grillplatser, naturstig, strövstigar, skidspår, pulkabacke, värmestuga och bastu.

Kontakta Skogsstyrelsen för mer information om uthyrning.

Karlsnäsgården

Karlsnäsgården ligger 1,5 mil norr om Ronneby. Där hittar du motionsspår, en aktivitetsrunda, orienteringsterräng, möjlighet till bad, skidspår med ett konstsnöspår på 1 700 m, fotbollsplan och grillplatser.

Det finns även dusch med bastu för herrar och damer öppet dygnet runt och logi med vandrarhemsstandard. Du kan även hyra kanot, per dag eller timme, under perioden 15 maj–15 oktober.

Karlnäsgården drivs av Ronneby OK. Kontaktuppgifter hittar du nederst på sidan under rubriken "Relaterad information".

Salsjöstugan

Salsjöstugan ligger nära Bräkne-Hoby. Där hittar du motionsspår, dusch och bastu. Det finns även badmöjlighet och grillplats.

Salsjöstugan drivs av Salsjögänget Motionsklubb. Kontaktuppgifter hittar du nederst på sidan under rubriken "Relaterad information".

Motionsspår

Vill du promenera eller springa erbjuder Ronneby fler slingor med omväxlande miljö.

Elljusspåret i Brunnsskogen

Genom Brunnskogen löper en 2,5 km lång elbelyst motionsslinga. Start och mål hittar du vid vindskyddet nedanför Doftträdgården.

Hälsans stig

Hälsans stig är en 4 km specialanlagd promenad- och motionsslinga i Brunnsskogen, parken och villabebyggelsen i Ronneby. Tanken är att främja motion i alla åldrar. Hälsans stig är ett rikstäckande koncept av Hjärt- och lungfonden, här i samarbete med Folkhälsorådet i Ronneby och Ronneby kommun.

Fler upplevelser?

Du hittar mer information kring leder och spår på Vandringsleder och strövstigar.