Cykling

I Ronneby finns åtskilliga cykel- och gångvägar. Här hittar du förslag på olika cykelutflykter. Runt centrala Ronneby ut till Ronneby hamn och vidare till Saxemara finns nu cykelbana hela vägen.

"Lilla Stadsrundan"

  • Ronneby–Hamnen–Karön
  • Ca 10 km

En liten runda för dig som vill ta ett dopp i havet, eller kanske bara vill röra på dig en stund. Cykelturen går längs med vackra Ronnebyån.

Saxemara

  • Ronneby–Hamnen–Saxemara
  • Ca 18 km

Ta med dig fikakorgen och stanna till vid Saxemara badplats för ett bad.

  • Ronneby–Hamnen–Gö
  • Ca 30 km

Vacker runda för dig som vill cykla lite längre. Vill du förlänga rundan ytterligare kan du fortsätta turen mot Millegarne eller Gökalv. Njut av havet, landskapet och kanske ett dopp.

Saxemara - Hakarp

  • Ronneby–Saxemara–Hakarp
  • Ca 50 km

En trevlig runda med blandad natur. Upplev både Blekinges skärgård, bondgårdarnas charm och våra vackra skogar. Tag gärna en avstickare till Järnaviks camping och badplats. I området runt Järnavik och Bräkne-Hoby finns flera övernattningsmöjligheter.

RonnebySlingor - upplevelser från hav till skog

RonnebySlingor är en samling upplevelser från hav till skog inom Ronneby kommun. Det är färdiga utflyktsslingor som är paketerade med berättelser, historia, kultur, design, konst, mat, djurliv och givetvis skog och natur. Ett speciellt barnfokus med hjälp av "Hedda igelkott" kommer att locka till nyfikenhet och upptäckarglädje. RonnebySlingor består av 7 huvudleder och 12 byaslingor.

Läs mer om RonnebySlingor

Blekinges längsta grusväg, 20 km

Denna cykelled går mellan Hjorthålan och Jakobstorp, och består av två olika grus-vägar. Halvvägs ligger en vacker badsjö, Bredasjön, där det även finns en grillplats. Området runt Gröngölsmåla har en vackert kuperad terräng med en del tuffa uppförsbackar, som förhoppningsvis följs av en vilsam nedförsbacke. Längs Upplevelsernas väg, som den också kallas, finns bland annat väldigt vackra stenmurar.

Karta Blekinges längsta grusväg Länk till annan webbplats.

Bräkneleden, 70 km

En 70 km lång cykelled, som går att beta av i etapper. Det finns två olika dragningar som båda följer Bräkneån. Den norra bjuder på mäktiga kulturlandskap och spår efter inlandsisarna, men även mer nutida historia.

Den södra går genom ett flackare järnålderslandskap hela vägen ner till kustpärlan Järnavik där det går att ta färjan över till Tjärö.

Karta Bräkneleden Länk till annan webbplats.

Fler cykelleder utmed Blekinges kust

Längst med kusten hela vägen från Elleholm i väst till Kristianopel i öst finns fina cykelvägar. Se ARK56s hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och app.