Semestervikariat 2024

Som semestervikarie i Ronneby kommun sommaren 2024 erbjuder vi dig möjligheten att arbeta i många olika verksamheter, träffa nya människor och knyta värdefulla kontakter inför framtiden.

Välkommen att skicka in ansökan till våra olika verksamheter i Ronneby kommun. Här nedan läser du mer om de olika jobben.

Jobba inom vård- och omsorg

Förgyll sommaren för våra äldre kommuninvånare!
Som semestervikarie inom vård- och omsorgsförvaltningen gör du skillnad för andra människor varje dag, genom att aktivera, stötta, skapa socialt sammanhang och ge god omvårdnad till våra kunder.

Du behövs främst från mitten av juni till slutet av augusti. Ditt schema kan innefatta arbetspass på dagar, kvällar eller nätter under vardagar och helger, det beror på vilken arbetsplats du ska sommarjobba på.

Jobbar du på obekväm arbetstid utgår det en extra kompensation kallad Ob-ersättning. Lönen betalas ut dag 27, månaden efter att du har jobbat.

Det är bra om du har erfarenhet av omvårdnad, men det är inget krav. Erfarenhet av annat serviceyrke är meriterande. Självklart får du en introduktion innan du börjar jobba, och du har alltid stöd från mer erfarna kollegor längs vägen.
Du har lätt för att samarbeta, gillar ordning och reda samt trivs att jobba med och hjälpa människor.

Det är viktigt att du har ett gott och respektfullt sätt både gentemot kunder, anhöriga och medarbetare.

Här får du värdefulla erfarenheter att ta med dig in i din framtida karriär. Kanske till och med en fot in på din framtida arbetsplats?

Sommarjobb inom vård och omsorg 2024 Länk till annan webbplats.

Jobba inom funktionsstöd

Vi söker dig - positiv sommarjobbare - till våra gruppbostäder, kortidsverksamhet, daglig verksamhet och inom personlig assistans. Vi har även gruppbostäder inom socialpsykiatrin. Med delaktighet i fokus kommer du att arbeta med att stödja och hjälpa personer med funktionsvariation i deras dagliga liv. Våra verksamheter finns i Ronneby, Bräkne-Hoby, Johannishus/Listerby och Kallinge.

På våra gruppbostäder och inom personlig assistans stödjer du personer i deras vardagliga liv, så väl i deras hem, som med livet utanför hemmet med olika fritidsaktiviteter.

I våra korttidsverksamheter finns barn och ungdomar som behöver omväxling från deras hemmiljö och stöd i livets olika delar och fritidsaktiviteter. Barn- och unga är på korttids i olika omfattning och ska under sin vistelse ges en fin upplevelse, där du blir en viktig resurs.

Inom daglig verksamhet så arbetar vi med att ge våra deltagare en meningsfull sysselsättning.

Ensamarbete kan förekomma. Arbetstiden kan vara förlagd till kvällar, nätter och helger. Du kommer att bli tilldelad ett schema där du arbetar delar, eller hela, sommarperioden (v 25-34). Det är en förutsättning att du kan arbeta både med kvinnor och män.

Vi söker dig som är flexibel och som kan arbeta med varierande arbetsuppgifter efter vad den enskilde behöver och önskar. Som person är du trygg i dig själv och lyhörd för andra människors behov. Du är ansvarstagande, lojal och ordningsam.

Har du erfarenhet av LSS och arbete med personer med intellektuell/kognitiv funktionsnedsättning, autism eller autismliknande tillstånd, personlig assistans samt inom socialpsykiatri är det meriterande.

Meriterande är om du har 3-årig omvårdnadslinje, vård- och omsorgsutbildning (Kom Vux), vård-och omsorgsutbildning 80p KY, eller annan vårdutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Sommarjobb 2024 på Funktionsstöd, Arbete- och välfärd Länk till annan webbplats.