Artikeln publicerades 16 juni 2023

Interaktiv informationsskylt på Ronneby torg

På bilden från vänster: Emma Hessbo - digitaliseringsstrateg, Annika Sandqvist – näringslivsutvecklare och Mikael Olausson – Enhetschef gatuenheten.

Nu finns en interaktiv informationsskylt på Ronneby Torg. Skylten innehåller olika kategorier med information om till exempel aktuella evenemang, lokaltrafikens tidtabeller, var du kan sätta dig ner och fika eller äta en god bit mat.

Den digitala skylten på Ronneby torg har touch-funktion vilket betyder att man klickar och bläddrar på skärmen som på en smartphone. Innehållet på skärmen kommer att anpassas utifrån säsong för att ge invånare och besökare en lättillgänglig informationspunkt att använda även utanför Turistbyråns och Stadshusets öppettider. Med hjälp av de digitala möjligheterna blir det enklare att hålla informationen aktuell och uppdaterad.

”Skylten ersätter den analoga informationstavlan som fanns på torget tidigare. Innehållet hämtas från olika databaser och innehåller allt ifrån kommande evenemang, hur varmt det är i vattnet på våra kommunala badplatser, var du hittar våra lekplatser till var du kan ta en kopp kaffe”, säger Emma Hessbo digitaliseringsstrateg på Ronneby kommun och som är den som projektlett införandet.

I området närmast skylten finns gratis wifi där man utan inloggning kan koppla upp sig på nätverket ”Ronneby_guest”.

”Härligt att vår information kan vara tillgänglig dygnet runt på ett enkelt sätt! Jag tror den kan inspirera både Ronnebybor och besökande att upptäcka vår fina del av Blekinge, och inte minst stadskärnan. Trevligt också att en rullande information alltid är igång på det som händer härnäst!” menar Annika Sandqvist, näringslivsutvecklare på Ronneby Kommun.

”Dessutom en eloge till Gatuenheten på Ronneby Kommun som gjort ett jättefint jobb med montering och markarbete.”