Artikeln publicerades 2 oktober 2023

Nytt nummer till Socialjouren

En man kramar en nalle mot magen med en hand.

Ronneby kommun, tillsammans med Sölvesborg och Karlshamn, byter leverantör av social beredskap. Från idag den 2 oktober gäller nytt telefonnummer vid akuta sociala problem som inte kan vänta till nästkommande vardag. Den sociala beredskapen är i tjänst när ordinarie socialtjänst är stängd.

Ronneby kommun har haft Social beredskap tillsammans med Karlshamn och Sölvesborg sedan 2016, och idag den 2 oktober byter vi till ny gemensam leverantör.

Social beredskap är till för akuta ärenden som inte kan vänta med kontakt till nästa vardag när ordinarie socialtjänst är i tjänst. Det gäller till exempel barn eller ungdomar som far illa eller akut behov av tak över huvudet. När det är fara för liv och polis, ambulans eller brandkår behövs ringer man precis som tidigare alltid till 112.

Från och med den 2 oktober ingår Ronneby, Karlshamn och Sölvesborg i den sociala beredskapen i Kristianstad kommun.

För att ringa till den sociala beredskapen ringer man inte längre via 112 utan via Trygghets- och räddningscentralen i Kristianstad. De har nummer 040-676 90 58.

Den sociala beredskapen tjänstgör när ordinarie socialtjänst har stängt. För Ronneby kommun innebär det vardagar från 16.30–08.00. Dag innan röd dag tjänstgör beredskapen från 15.00 då vår verksamhet är stängd. Under helgdagar tjänstgör beredskapen dygnet runt.