Nyheter omsorg & hjälp

 • 18 nov

  Tobaksfria veckan

  I måndags, 18 november, startade Tobaksfria veckan, som är en del av det nationella arbetet Tobacco Endgame – ett rökfritt Sverige 2025. Årets särskilda fokus är barns rätt till en uppväxt utan tobak- med hänsyn till att barnkonventionen som blir lag 1 januari 2020.
 • 31 okt

  Bli sms-livräddare

  Nu kan du bli sms-livräddare i Blekinge! Den 1 november 2019 är startdatum för sms-livräddare i Blekinge. Du som är över 18 år och har en aktuell hjärt- och lungutbildning kan registrera dig som frivillig sms-livräddare genom att ladda ner appen SMSlivräddare och registrera dig i den. 
 • 26 jun

  Vi söker gode män och förvaltare

  Just nu finns det ett stort behov av nya gode män och förvaltare i Ronneby kommun. I uppdraget som god man eller förvaltare ska du vara noggrann, hjälpsam och strukturerad. Du ska även kunna hantera vardagsekonomi och veta hur samhället fungerar. Dina kunskaper kan göra stor skillnad i en människas liv och vi söker därför dig som vill dela med dig av dina styrkor.
 • 26 apr

  Tonårsparlören - för dig om tonåringar och alkohol

  Det är inte alltid lätt att vara tonåring. Och det är inte heller lätt att vara tonårsförälder eller annan närstående. Lagom till Valborg dimper handboken Tonårsparlören ner i brevlådan hos dig som är målsman till ett barn som blir 14 år under 2019. 
 • 24 apr

  Kampanj ska minska langning av alkohol till minderåriga

  "Hejdå alkoholskador" är en nationell kampanj som syftar till att minska langningen av alkohol till minderåriga. Ronneby kommun deltar på lokal nivå i samarbetet "Blekingesamverkan mot droger".