Nyheter omsorg & hjälp


 • När det blir för varmt – Råd till dig, dina vänner och anhöriga vid värmebölja

  Sommarvärmen kan bli jobbig för många, speciellt under perioder med långvarig hög värme. Särskilt utsatta är äldre personer, personer med vissa typer av sjukdomar eller funktionsnedsättningar, små barn och gravida. Därför finns information och råd vid värmebölja framtagen av Folkhälsomyndigheten.

 • Ny teknologi förbättrar vardagen

  Läkemedelsautomater möjliggör en mer flexibel vardag för vårdtagare. Den nya servicen är utformad för att säkerställa att personer som får hjälp från kommunens vård- och omsorgsförvaltning, får sina mediciner på ett effektivt och patientsäkert sätt.

 • Trygghetsvandring genomförs på Hjorthöjden

  Det lokala brottsförebyggande rådet i Ronneby (BRÅ) genomför den 19 mars en trygghetsvandring på Hjorthöjden. Vandringen genomförs årligen på olika platser i kommunen både dag- och nattid.

 • Länsgemensamt avtal om tillgång till bandvagnar

  Nu har ett länsgemensamt avtal tecknats som ger regionen, Blekinges fem kommuner och länets båda räddningstjänster tillgång till viktiga resurser i händelse av kris.

 • Tips för att förhindra brott

  Stöldskyddsföreningen och Polisen tipsar om en rad saker du kan göra för att förhindra brott och skadegörelse. Dessa innehåller konkreta råd hur du kan skydda hemmet, bilen, cykeln eller båten.

 • Favorit i repris - fler tillfällen för seniorer att njuta av kroppkakor

  Det blev succé i höstas och nu är det bestämt att restaurang Knut Hahn i Ronneby öppnar upp fler möjligheter för seniorer att äta kroppkakor i skolrestaurangen för 58 kronor per portion. Första tillfället är den 21 februari och sedan kommer en ny chans den 30 oktober. Det är begränsat antal platser så föranmälan krävs.

 • Be att få se tjänstelegitimation

  Är du hemtjänstkund eller har trygghetslarm från Ronneby kommun? Då vill vi informera dig att vår personal har alltid en tjänstelegitimation med sig. Så be att få se legitimationen innan du släpper in någon okänd person i ditt hem.

 • Fortsatt fokus på samverkan

  Den 19 december har Ronneby kommun och Lokalpolisområde Karlskrona undertecknat en överenskommelse om fortsatt samverkan inom det brottsförebyggande- och trygghetsskapande arbetet med fokus att minska brottsligheten och öka tryggheten i offentlig miljö.

 • Ronnebys hemtjänst bäst i Blekinge i ny mätning

  Ronneby kommun klättrar till plats 12 från plats 112 i SPF Seniorernas mätning av kvalitet i hemtjänsten i hela landet och är nu bästa kommun i Blekinge.

 • Stabilt resultat i årets trygghetsmätning

  Polisens årliga trygghetsmätning visar på en stabil trygghetskänsla bland Ronneby kommuns invånare. Värdet ligger på samma nivå som förra året, på en 2:a, vilket beskrivs som tryggt.