Nyheter omsorg & hjälp


 • Har du vårt blivande jourhem?

  Under åren 2017-2020 har Ronneby kommun i akuta situationer i snitt placerat fem barn i åldern 0-18, varje år. Nu söker vi ett jourhem som har som uppdrag att stå beredd att ta emot just dessa akuta placeringar i väntan på att barnet eller barnen kan flytta hem igen eller vidare till en långsiktig lösning.

 • Tillsammans för ett tryggare Ronneby - maj/juni

  För att öka insynen i det trygghetsskapande arbete i Ronneby kommun publiceras regelbundna sammanfattningar av lägesbilden i kommunen. Denna gången med konkreta tips hur du kan förebygga inbrott - i ditt bostadsområde eller företag.

 • Tänk om - inför skolavslutningen

  Under skolavslutning dricker många tonåringar för första gången. Det är inte alltid lätt att vara tonårsförälder, men du kan göra skillnad. Ta del av tips och råd för hur du kan ha ett bra samtal med din tonåring om alkohol. 

 • Matchningsplattformen Ronneby hjälper avslutas efter drygt ett år

  Ronneby kommuns äldre och personer i riskgrupp har erbjudits vaccin mot covid-19 och många har tackat ja. Därför finns inget behov längre för stödinsatserna inom ramen av Ronneby hjälper , plattformen som Ronneby kommun lanserade i början av pandemin för att matcha äldre medborgares behov med föreningar och organisationer som vill hjälpa till. Den 1 juni 2021 stängs plattformen Ronneby hjälper.

 • Hjälp en medmänniska, bli god man

  Har du en vilja att hjälpa andra, och har ett bra ordningssinne? Då passar du utmärkt som God man. Uppdraget innebär att hjälpa en person, gammal som ung, med att betala räkningar, söka bidrag och ha kontakt med vissa myndigheter.

 • Tonårsparlören - för dig som är tonårsförälder

  Det är inte alltid lätt att vara tonåring. Det är inte heller lätt att vara tonårsförälder eller annan närstående. Lagom till Valborg dimper handboken Tonårsparlören ner i brevlådan hos dig som är målsman till ett barn som blir 14 år under 2021. 

 • Vi måste våga prata om psykisk ohälsa

  Psykisk ohälsa har blivit en av våra största folkhälsoutmaningar. Samtidigt som hälsan i Sverige generellt sett är bra, så ökar den psykiska ohälsan. Under vecka 18 sätter den helt digitala psykiatriveckan i Blekinge fokus på frågorna.

 • Vykort till alla över 65 år

  I dagarna skickar Ronneby kommun ett vykort till alla invånare över 65 år. Vykortet innehåller en hälsning från kommunstyrelsens ordförande Roger Fredriksson och kommundirektör Tommy Ahlquist med anledning av den pågående pandemin.

 • Tillsammans för ett tryggare Ronneby - mars/april

  För att öka insynen i det trygghetsskapande arbete i Ronneby kommun publiceras regelbundna sammanfattningar av lägesbilden i kommunen. Denna gången med konkreta tips hur du kan bidra till att öka trygghetskänslan i ditt bostadsområde.