Nyheter omsorg & hjälp


 • Undersökning för dig som har kontakt med socialtjänsten

  Under september och oktober får du som har kontakt med Ronneby kommuns socialtjänst möjlighet att berätta vad du tycker är bra och vad som kan förbättras i kontakten med socialtjänsten.

 • Tiden och återfödelse är temat för årets Seniordag

  Seniordagen har anordnats av Vård- och omsorgsförvaltningen sedan åtminstone 2007 och gör nu comeback efter två års uppehåll pga pandemin. Det blir underhållning, föreläsningar och utställning där över tjugo utställare redan inbokade.

 • Psykiatriveckan 2022

  Psykiativeckan är en av de instser som Ronneby kommun arbetar med för att förbättra den psykiska hälsan hos våra medborgare.

 • Kan man förebygga fallolyckor?

  Varje år faller cirka 100 000 personer, 65 år och äldre, så illa att de behöver besöka sjukvården. År 2019 hände det 2 562 personer i Blekinge. Men det finns saker som minskar risken att drabbas. Under vecka 40 bjuder vi in till gratis föreläsning om vad du kan göra.

 • Efter två års pandemi är det äntligen dags för Seniordagen igen!

  Uppdatering: Anmälningstiden är förlängd till 30 september.Välkommen till Seniordagen 2022, en dag fylld med underhållning, utställare och en blandning av spännande och matnyttig information.

 • Du kan göra skillnad - bli familjehem eller kontaktfamiljer

  Vi söker nya familjehem och kontaktfamiljer till barn som behöver trygghet, omtanke och stabila vuxna.

 • Ronneby kommun informerar

  Ronneby kommun kan bekräfta att vi har fått in anmälningar kring barnmisshandel kopplade till filmklipp som har spridits i sociala medier under natten. Under förmiddagen har vi tagit emot 100-tals anmälningar i frågan. Vi kan även bekräfta att barnet i frågan är skyddat och mår under omständigheterna bra.Ronneby kommun jobbar just nu aktivt med dessa anmälningar. Mer kan vi inte kommentera i det enskilda fallet. Men vi vill vädja till allmänheten att inte skicka in fler anmälningar med koppling till dessa filmer.

 • Årlig trygghetsmätning skickas nu ut

  Vilka problem ser medborgarna där de bor? Känner de sig trygga när de rör sig ute på kvällarna? Bland annat detta kommer polisen tillsammans med kommunerna i polisregion Syd att undersöka i årets lokala trygghetsmätning.

 • Sök bidrag från Sociala samfonden

  Har du eller någon du känner det ekonomiskt svårt? Då går det att söka extra stöd i den sociala samfonden innan 30 September. I ansökan ska det framgå vad bidraget ska användas till och vilken summa som behövs. Den som söker ska vara folkbokförd i Ronneby kommun och ha begränsad ekonomi.

 • Gör en hjälteinsats - bli god man

  Vill du bli ett ovärderligt stöd för en medmänniska? Som god man företräder du en person som behöver lite extra hjälp i vardagen.