Artikeln publicerades 9 april 2021

Elevlunch till högstadie- och gymnasieelever i Ronneby kommun förlängs vårterminen ut

Fram till 11 juni 2021 har elever på Gymnasieskolan Knut Hahn, Blekinge Naturbruksgymnasium, Snäckebacksskolan och Kallingeskolan 7-9 möjlighet att hämta ut ett lunchpaket hos en av de anslutna restaurangerna. Dock kommer eleverna växelvis studera på plats i skolan och hämtar då inte ut mat. Eleverna kommer informeras att de inte tillåts hämta ut mat de dagar de är i skolan. Skulle en elev hämta ut mat på fel dag kommer en faktura på lunchkostnaden skickas hem till eleven.

Sedan tidigare har Ronneby kommun erbjudit elevluncher för gymnasieskolornas och högstadieskolornas elever, då dessa undervisas på distans.

Lunch finns att hämta fram till och med 11 juni 2021 och gäller måndag-fredag mellan kl. 10.30-14. Lunch kan inte hämtas ut under lovtider och enbart dagarna när eleven undervisas på distans. En lista med anslutna restauranger och caféer finns på ronneby.se/elevlunch. Listan uppdateras löpande.

Satsningen med subventionerad lunch är ett erbjudande från Ronneby kommun för att alla elever får minst ett riktigt mål om dagen även fast skolorna är stängda samt att stödja näringen som är i kris på grund av coronaviruset.

Lunchpaketet till elever får endast erbjudas som mat för avhämtning. Dessutom uppmanar Ronneby kommun, både elever och anställda inom de berörda restaurangerna, att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer och rekommendationer att stanna hemma om man känner sig sjuk, även vid milda symtom, och att begränsa sociala kontakter för att inte smitta andra. Tänk även på att undvika trängsel vid avhämtning.

För att få tillgång till erbjudandet gäller följande rutin:

  • Eleven ska identifiera sig med någon form av legitimation som har namn på. Det går bra med exempelvis id-kort, pass, cafékort (cafékort gäller elever på Kallingeskolan 7-9), lånekort från biblioteket eller skollegitimation. Det viktigaste är att det finns elevens namn på dokumentet.
  • Eleven ska kunna uppge ett personligt lunch-ID. Information om detta skickas ut till direkt till eleverna.
  • Lunchen är endast för avhämtning/take away och får inte förtäras på restaurangen eller caféet.
  • Kompisar får inte hämta ut lunch åt varandra. Vårdnadshavare tillåts hämta ut lunch mot uppvisande av både egen legitimation, elevens skollegitimation samt att de uppger elevens personliga lunch-ID.
  • Eleven kan endast hämta lunch för en dag. Det tillåts inte hämta för flera dagar och förvara hemma.
  • Detta erbjudande begränsas till den period distansundervisning sker, dock ej lovtider, d v s från 11/1-11/6 2021.

Från v 16 kan elever som på grund av för långt avstånd tidigare inte kunnat hämta från en ansluten verksamhet nu kan hämta skolmat. Berörda elever/vårdnadshavare tar kontakt med skolans rektor för att få mer information.

Eleverna har fått mer och detaljerad information. Ta kontakt med din mentor om du har frågor.