Artikeln publicerades 17 november 2020

Hobyskolans nya kök är invigt

Under sommaren och hösten har Hobyskolans kök byggts om. I måndags serverades skolbarnen den första lunchen som lagats i det nya köket.

Fyra personer och ett barn. Barnet håller i en sax och ska strax klippa invigningsbandet till den nya matsalen.

Personerna på bilden från vänster; Anette Roth Chrubasik, Christina Petersson, Li Wahlgren, Kerstin Gustafsson. Eleven som klipper invigningsbandet heter Vera Harrysson

Ombyggnaden är en del i kommunens beslut att bygga om fler kök till tillagningskök. Tidigare tillreddes bara sallad, potatis, ris och pasta i Hobyköket. Efter ombyggnaden kommer man laga all mat själva i köket.

Vid ombyggnationen har ergonomin i köket varit en viktig del. Det nya köket har fler höj- och sänkbara bänkar och en lyftvagn för att undvika tunga lyft. Skolrestaurangen fräschades till för några år sedan med bland annat nya gardiner och en ny serveringslinje.

I och med öppnandet av det nya köket har eleverna döpt skolrestaurangen. Efter omröstning blev namnet Korallen. Det är passade då fritidshemmen på skolan heter Delfinen, Sälen och Hajen. Eleverna valde dessutom att hamburgare med mos var den första rätten som tillagades i det nya köket. Invigningsdagen bjöds det även på efterrätt i form av kanelbullar.