Pressrum

Här kan du läsa pressmeddelanden och se vad som händer i våra fastigheter och företagsbyar.

Om det är någon information du saknar eller vill ha bildmaterial så är du välkommen att kontakta oss för mer hjälp!


 • Viggenplanet firar tio år som landmärke

  ABRI var bygg- och projektledare för uppsättandet av den JA 37 Viggen som skänktes till Ronneby kommun av F17:s kamratförening. Uppförandet av landmärket blev startskottet för expansionen av Ronnebys etableringsområde vid E22 och sedan planet kom på plats har handelsområde Viggen vuxit fram som en central punkt för affärer och gemenskap i Ronneby.

 • Tillväxt & investeringar under framgångsrikt år

  2023 var ett resultatrikt år för ABRI med växande industriföretag, nya hyresgäster och stora investeringar. I bolagets årsredovisning kan du bland annat se att vi omsatte 74,7 miljoner kronor, redovisade ett resultat på 4,6 miljoner och hade en uthyrningsgrad på 95,6%. Här kan du läsa hela vår årsredovisning.

 • Vi har nöjda hyresgäster ♥

  Varje år genomför vi en kundundersökning där vi frågar nyckelpersoner hos våra hyresgäster vad de tycker om ABRI, våra lokaler och service. Här finns också tillfälle att betygsätta oss och 2023 fick vi fantastiska 8,9 av max 10 i medelbetyg!

 • Arkitektbilder på Cetetherms nya fabrik

  Bilderna är framtagna av Silverskär Plan & Arkitekt och visar hur fastigheten och den omgivande miljön runt Cetetherms nya fabrik på Gärdet kommer att se ut.

 • ABRI installerar solcellspark på tak

  ABRI investerar 5,5 miljoner kronor på solenergi då företaget just nu installerar över 700 solpaneler på kvarteret Telefonens tak i centrala Ronneby.


 • Roxtec till kvarteret Hantverkaren

  Roxtec förvärvar legotillverkningsdelen av Shape Process Automation/DRS vattenskärningsverksamhet i Ronneby. Verksamheten kommer fortsätta att finnas kvar i de befintliga lokalerna i kvarteret Hantverkaren i ABRIs fastighet.

 • Alfa Laval expanderar i Ronneby och flyttar stora delar av sin lager- och logistikverksamhet till kvarteret Telefonen

  Flytten in i de nya lokalerna kommer att ske succesivt under våren och sommaren 2023. Alfa Lavals befintliga produktions- och kontorslokaler och de nya lokalerna i kvarteret Telefonen ligger på var sin sida av Metallgatan. Genom expansion av lokalyta kan Alfa Laval säkerställa en fortsatt tillväxt i Ronneby.

 • ABRI bygger ny fabrik till Cetetherm

  Den nya industrifastigheten kommer att uppföras i anslutning till E22 vid Ronnebys östra infart och blir cirka 4 000 kvadratmeter stor. Byggnaden kommer att inrymma produktionsyta, laboratorium, kontor och ett större lager.

 • Sugar Rush UF vinner ABRI pris

  1:e vice ordförande Henrik Mösenbacher (L) delade ut bolagets pris för Årets Monter på UF mässan i Ronneby.


 • ABRI delar ut pris för Årets monter

  I mars är det dags för den stora UF-mässan som samlar Blekinges alla unga företagare. Alla företag som ställer ut på mässan tävlar också om priset Årets monter - ett pris ABRI sponsrar och delar ut.

 • Henrik Andersson nyanställd på ABRI

  Vi hälsar vår nya arbetskamrat Henrik Andersson välkommen till oss i ABRI! Henrik är anställd som fastighetstekniker och kommer att arbeta med service, drift och skötsel av bolagets fastigheter.

 • Schindler Hiss nya hyresgäster i Hjulet

  Vi välkomnar Kristoffer Idfors och Fredrik Mårtensson på Schindler Hiss AB som nya hyresgäster hos oss i kvarteret Hjulet på Sörbyvägen 9 i Ronneby.