Artikeln publicerades 3 september 2021

EHL Prolist växer i Svenstorp

EHL Prolist på gång att expandera

Det går bra för vår hyresgäst EHL Prolist i Bräkne-Hoby som har ökat sin omsättning med 20 % sedan förra året. ABRI bygger om till listfabriken som nu växer in i före detta varuhuset Karlssons lokaler.

Anders Holmberg är platschef på EHL Prolist och en av fyra delägare som startade företaget Prolist Nordic AB 2010.
– Vi delade av en vägg mot varuhuset Karlssons, minns Anders Holmberg.

Från 4 till 21 på lönelistan, en hållbar tillväxt under 11 år
EHL Prolist ökade sin omsättning med 20 % i år jämfört med förra året. Det innebär bland annat att man har kunnat investerat i flera nya maskiner och en ny truck. Och man har precis anställt två till i personalen.
– Vi har mycket att göra, alla satsar, bygger och köper hus! Nu har vi växt till 21 personer på lönelistan med sjutton fast anställda plus fyra ungdomarna i byn som arbetar extra så fort behovet finns, säger platschef Anders Holmberg, som själv ofta hoppar in i produktionen.

Vi hjälps åt om det är något
I Bräkne-Hoby råder god samverkan mellan företagen och allt virke till emballage på EHL Prolist köps in lokalt från närliggande Allbox & BHB AB. Att fastigheten Svenstorp inrymmer restaurangen Bräkne-Krogen är också ett plus.
– Det är toppen när man jobbar sent eller har kundbesök att kunna gå bort och äta, säger Anders Holmberg, som även tycker att det är jättebra att Wellness studio finns inom Svenstorps väggar.
– Vi är flera som kör förbi gymmet på väg hem i och med att det ligger så nära.

Även i fastigheten Svenstorp är samarbetet mellan hyresgästerna gott.
– Vi har den största trucken, så vi kan alltid hjälpa våra grannar med tyngre lossning och lastning, säger Anders Holmberg platschef på EHL Prolist. Är det något så hjälps vi åt!

EHL Prolist i Bräkne-Hoby tillverkar lister och foder till den svenska marknaden. De produkter man säljer mest av är fönstersmygar och dörrinfattningar.

Kunder är Svensk Byggmaterialhandel och man hittar produkterna från Bräkne-Hoby hos bland andra Beijer, Derome, XL Bygg, Järnia, Bolist och Woody.

Kund är även Svensk Husproduktion AB, en av Sveriges största småhustillverkare, med varumärkena LB-Hus, Trivselhus och Movehome.

https://www.ehlprolist.se/ Länk till annan webbplats.