Artikeln publicerades 24 november 2022

Vi söker fiberprojektör

Vi söker Fiberprojektör

Är du tekniskt intresserad och brinner för ett gott entreprenörskap och hög kvalité? Är värdegrunder så som Kunden i fokus, Respekt, Arbetsglädje, Ansvarstagande och Etik lika viktiga för dig som de är för Ronneby Miljöteknik? Då har Ronneby Miljöteknik tjänsten för dig!

Om tjänsten

I rollen som fiberprojektör kommer du arbeta med projektering och dimensionering av fibernät, projektledning och tillståndshantering med olika aktörer. Vidare kommer du även att arbeta med granskning av dokument och fältarbete. I ditt ansvar ingår hantering av tekniska lösningar, nätdesign och ekonomiska kalkyler. Även vissa tillståndsfrågor samt kontakter med olika intressenter så som till exempel markägare, kunder och myndigheter.

I rollen ingår även ansvar för kontakten med våra externa fiberentreprenörer samt dokumentation och uppföljning.

Beroende av dina tidigare erfarenheter så kan det även bli aktuellt att du deltar i arbetet med att ta fram underlag till offerter och anbud.

Vem är du?

Vi ser gärna att du har en eftergymnasial utbildning med inriktning mot projektering, inom t.ex., bredband, fiber eller elnät, men din yrkeserfarenhet och din kunskap väger tyngst. Du har förmodligen arbetat i en liknanden roll i några år, och är helt bekväm i hantverket, men känner att det är dags för en roll där du får stora möjligheter att påverka och där man aktivt strävar mot moderna arbetssätt och arbetsverktyg. Du trivs med eget ansvar och vet att det är viktigt med uppföljning och en tät kommunikation med alla parter. Vi förutsätter att du har en hög IT-vana, att du har körkort, och att du behärskar svenska, och gärna även engelska, i tal och skrift.

Som person är du öppen, tydlig och engagerande. Du arbetar strukturerat och trivs i en omväxlande roll med såväl dagliga praktiska uppgifter som strategiska beslut och vägval. Naturligtvis är du serviceinriktad och brinner för att utveckla samspelet mellan människa och teknik. Du är initiativrik, men förlorar inte fokus på det som för arbetet framåt.

Viktigt för tjänsten är:

  • Erfarenhet att arbeta som fiberprojektör
  • God datavana samt Officepaketet
  • God svenska i tal och skrift
  • B-körkort
  • CAD- erfarenhet

Meriterande:

  • Projektörskunskap, erfarenhet av fibernätsbyggande, EBR-kännedom och CAD- erfarenhet
  • erfarenhet av att räkna och sammanställa underlag för anbud och offerter

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet samtidigt som vi värdesätter yrkeserfarenhet och kunskaper inom arbetsområdet.

Om Ronneby Miljöteknik

Ronneby Miljö & Teknik AB är ett kommunalt bolag med ca 125 medarbetare som är helägt av Ronneby kommun.

Ronneby Miljö Tekniks uppdrag är att ansvara för infrastrukturen inom Ronneby kommun. Vilket innebär att vi hanterar el, värme, vatten, avlopp, renhållning, fiberoptiskt nät och bredband. Bolaget är nätägare och ansvarar för fiberoptiskt nät i större delen av Ronneby Kommun.

Uppgifter om tjänsten och rekryteringsprocessen

Tjänsten en tillsvidareanställning på heltid med tillträde efter överenskommelse. Beredskapstjänstgöring kan förekomma.
Provanställning kan komma att tillämpas.

Tjänsten kan komma att säkethetsprövas.

Urval, intervjuer kommer att ske löpande.
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Olof Lindqvist 0457-618277

Ansökan skickas till jobb@miljoteknik.ronneby.se använd Fiberprojektör i ämnesraden.

Fackliga kontaktpersoner

Sveriges ingenjörer:

Jonny Petersson, 0457-61 87 96

jonny.petersson@miljoteknik.ronneby.se

Vision:

Angela Kristiansson, 0457- 61 82 62

Angela.kristiansson@miljoteknik.ronneby.se