Artikeln publicerades 3 januari 2022

Ateranvänd

Hållbara nyårslöften!

Ett nytt år! Något som för många av oss innebär nystart. Men hur ska vi gå till väga för att faktiskt hålla våra nyårslöften? Det kan vara utmanande och därför vill vi ge inspiration till hållbara nyårslöften – i dubbel bemärkelse!

Sätt hållbar livsstil på tapeten! Vi är många som behöver förändra våra vanor. För framtida generationer, vår miljö och för vår hälsas skull. Här kommer några tips och lite inspiration för vad som kan bli just dina hållbara löften!

  1. Ha en månad med köpstopp! Dags att sluta med impulsshoppingen. En månad med köpstopp kan hjälpa dig komma in i tänket. Leta i stället hemma efter gamla skatter som kan dammas av och piffas till!
  2. Minska dina förbrukningsprodukter! Säg nej till engångsartiklar. Tänk på pris per användning och få mer värde för varje slant du lägger på det du handlar.
  3. Lär dig om hantverkets konst! Exempelvis att sticka, sy eller snickra. Kunskap om att hantverka kan du hitta överallt på nätet – eller varför inte gå en kurs? Testa dig fram och lär dig mer. På så sätt kan du enkelt göra om eller laga dina grejer du har hemma.
  4. Läs en eller flera böcker inom ämnet hållbar livsstil! Gå till ditt närmsta bibliotek och upptäck den kunskap som finns! Denna rekkommenderar vi: Ett hållbart liv Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  5. Hitta nya inspirationskällor! Vi kan lära oss massor av varandra. Sök upp kunniga och inspirerande människor inom området och följ dem på exempelvis sociala medier eller bloggar.


Lycka till!