Uthyrningen

Var du än befinner dig i livet försöker vi erbjuda en lägenhet som passar dina behov. Anna och Stina hjälper dig att hitta det som för tillfället känns rätt oavsett om du redan bor hos oss eller inte. Kanske blir ni fler i hushållet och behöver större lägenhet eller känns trapporna till lägenheten oövervinnerliga och du behöver bo närmare marken.

Stå i bostadskön och söka lägenhet

För att kunna söka lägenhet hos Ronnebyhus måste du ställa dig i vår bostadskö och samla köpoäng. Du får en köpoäng per dag. Köpoängen nollställs alltid när du får en lägenhet. Det gäller även vid lägenhetsbyte. Du kan samla köpoäng från den dag du fyller 16 år, men för att söka lägenhet måste du ha fyllt 18 år. Du måste ha ett fullständigt personnummer för att registrera dig i bostadskön via webben. Har du inte det är du välkommen att kontakta vår uthyrning för att få hjälp med registreringen.

För att stå kvar i bostadskön måste du årligen bekräfta att du vill stå kvar i bostadskön. Detta gör du genom att logga in på Mina sidor. Kontrollera även då att dina kontaktuppgifter stämmer. Om du inte genomför detta en gång om året förlorar du din köpoäng och din plats i bostadskön.

Så här ställer du dig i bostadskön:

  • Gå in på fliken ”Sök bostad” på vår hemsida.
  • Tryck på ”Registrera dig”. Det hittar du i det övre högra hörnet. Fyll i uppgifterna. (Observera! På meddelandesätt välj e-post).
  • Därefter går du in på fliken ”Hyr av oss” för att starta en sökprenumeration. Välj ”Visa mina sökprenumerationer”. Tryck på starta och fyll i dina önskemål.
  • KLART!

När det kommer in en lägenhet som matchar dina önskemål så får du ett mail.

Söker du trygghetsboende kontakta uthyrningen så hjälper dom dig.

Så här går uthyrningen till:

  • Alla våra lediga lägenheter presenteras på vår hemsida i 6 dagar. Då har man möjlighet att lägga intresse på dessa (maximalt 2 intresseanmälningar).
  • De 4 som uppfyller Ronnebyhus grundkrav (se uthyrningspolicyn) och har flest köpoäng erbjuds visning av lägenheten.
  • De har 6 dagar på sig att titta på lägenheten och ge besked om de vill ha den eller inte.
  • Den med flest köpoäng som tackar ja till lägenheten efter visning får hyresavtalet under förutsättning att Ronnebyhus inkomstkrav uppfylls.
  • Notera att våra garage/bilplatser erbjuds i första hand till våra hyresgäster som har ett bostadskontrakt hos oss.

Andra hjälpmedel:

Kontakta uthyrningen

Holkar