Behandling av personuppgifter

Ronnebyhus behandlar personuppgifter för att kunna fullgöra de uppgifter som Ronnebyhus har ansvar för och sköter. De personuppgifter som vi behandlar är för särskilda ändamål och vi har en rättslig grund för att behandla personuppgifterna. Det innebär också att vi inte använder personuppgifterna för några andra syften än det de var tänkta för från början.

När du ställer dig i vår bostadskö

Under kötiden samlar vi in och behandlar dina personuppgifter för att administrera din sökprenumeration/intresseanmälan. Det gör vi för att vi har ett berättigat intresse av att behandla dina personuppgifter. Uppgifterna ligger kvar så länge du står som sökprenumerant. Om du inte önskar stå kvar kan du begära att vi rensar bort och raderar dina personuppgifter.

När du erbjuds en bostad hos oss

När du blir erbjuden en bostad hos oss behöver vi behandla fler uppgifter om dig. Då behöver vi till exempel uppgifter om din ekonomi, om din anställning och hur du skött tidigare boenden och hyresinbetalningar. Det innebär att vi gör en kreditupplysning, hämtar uppgifter från inkassobolag och Kronofogdemyndigheten och behandlar anställningsintyg, andra intyg och uppgifter från referenspersoner du lämnar till oss. Om du har en förvaltare eller god man behöver vi behandla de uppgifterna.
Vi sparar dina uppgifter så länge dem är aktuella. Kreditupplysning, uppgifter från inkassobolag och myndigheter som vi samlat in för att godkänna dig som hyresgäst sparar vi inte. Om du blir nekad en lägenhet hos oss på grund av att vi inte kan godta dig som hyresgäst kommer vi dock att bevara dina personuppgifter i tre månader efter avslagsbeslutet.
Ronnebyhus erbjuder lägenhet enligt företagets uthyrningspolicy. 
Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter här. Länk till annan webbplats.