Programvarutestare

Programvarutestare, 400 yh-poäng (två år)

Bli den viktiga spelaren som säkerställer att morgondagens teknik och programvara lever upp till högt ställda krav om prestanda, funktionalitet och användarvänlighet.

Som programvarutestare är din uppgift är att hitta sätt och situationer där produkter eller tjänster inte fungerar som de ska. Du har en viktig roll inom utvecklingen av ny programvara då du är den som säkerställer att tekniken möter användarnas behov på ett tillfredsställande sätt. Du är den som ser till att ni levererar fungerande och kvalitetssäkrade produkter.

Under utbildningen rustas du med gedigna kunskaper i programmering, testning och ledarskap, och förbereds för ett kreativt och utvecklande yrkesliv. Utbildning passar dig som gillar att lösa problem, utforska nya tekniska områden och har en fallenhet för nytänkande idéer.

Som programvarutestare kan du arbeta som anställd på ett företag och nischa dig inom en specifik bransch eller arbeta som konsult med varierade uppdrag och uppdragsgivare. En stor fördel med yrket är att det går att anpassa efter dina intressen och att arbetsmöjligheterna är så pass breda och många att du utvecklas genom hela arbetslivet.


Ingen kursstart planerad hösten 2024.