Vanliga frågor om campus Ronneby
Här hittar du vanliga frågor och svar om vad Ronneby Campus är, hur det funkar att studera här och vilken service vi har.
Campus Ronneby är ett lokalt campus som drivs och finansieras av Ronneby kommun. All högre utbildning ges i samarbete och samverkan med högskolor och yrkeshögskolor.
Utbildningen är platsförlagd här på Campus Ronneby. Det innebär att du blir antagen till oss. Har din klass här och studerar tillsammans med dina klasskamrater.
Nej. Läraren är på plats på högskolan/universitet/lärosätet och sänder sin föreläsning i realtid till Campus Ronneby.
Yrkeshögskoleutbildning (YH) är en eftergymnasial utbildningsform. I de flesta av utbildningarna varvas teori och praktik. Utbildningens längd beror på utbildningens innehåll och arbetsmarknadens behov. Alla utbildningar är nämligen djupt förankrade i verkligheten och framtagna i nära samspel med privata och offentliga företag och verksamheter.
Tanken är att du efter en genomförd YH-utbildning ska kunna söka jobb med just den kompetens som efterfrågas på arbetsmarknaden. Många gånger får du ett jobb direkt tack vare den praktik som ingår i varje utbildning.
VFU och LIA är praktik som utförs under studietiden. VFU förekommer i högskola/universitetsstudier och står för verksamhetsförlagd utbildning. LIA förekommer i YH-utbildningar och står för lärande i arbete.
Hela Sveriges utbud av högre utbildning
antagning.se Länk till annan webbplats.
Ansökan till Sveriges alla högskolor och universitet.
yrkeshogskolan.se Länk till annan webbplats.
Yrkeshögskoleutbildningar beviljade av Myndigheten för yrkeshögskolan.
Antagning är webbplatsen där du anmäler dig till utbildningar vid Sveriges universitet och högskolor. Du kan söka efter alla utbildningar på högskola och universitet i Sverige efter ämne, studiefart, fritext och många andra variabler. www.antagning.se Länk till annan webbplats.
Arbetsförmedlingen är en statlig myndighet som är Sveriges största förmedlare av arbeten. På Arbetsförmedlingens hemsida kan du läsa allt du behöver veta om branscher och yrken. Du kan hitta prognoser för arbetsmarknaden och göra intressetest. www.arbetsformedlingen.se Länk till annan webbplats.
Centrala studiestödsnämnden är en myndighet som har hand om studiestöd i Sverige. På deras webbplats kan du som student räkna ut hur mycket du får. Du kan läsa om hur studiestöd fungerar, återbetalning och fribelopp. www.csn.se Länk till annan webbplats.
Folkhögskola är Sveriges alla folkhögskolors gemensamma webbplats. Här kan du läsa allt om folkhögskola som skolform och söka efter intressanta utbildningar. www.folkhogskola.nu Länk till annan webbplats.
Myndigheten för yrkeshögskolan beslutar vilka utbildningar som ska ingå i yrkeshögskolan genom att analysera arbetsmarknadens behov. På deras webbplats kan du läsa allt om yrkeshögskolan och söka utbildningar efter intresseområde och utbildningsort. www.myh.se Länk till annan webbplats.
Studera är Högskoleverkets webbplats för studieinformation. Här hittar du allt om hur högskolestudier fungerar. Här finns information om högskoleprovet och anmälningsenkät. Du kan söka och jämföra olika högskoleutbildningar och läsa om utlandsstudier. www.studera.nu Länk till annan webbplats.
Universitets- och högskolerådet ger en saklig och relevant information om högskoleutbildning, de erbjuder antagningsservice, har kompetens om och ger service i tillträdesfrågor, bedömer utländsk utbildning, erbjuder möjligheter till internationellt samarbete och samt levererar tjänster inom systemförvaltning. De ska också arbeta för att motverka diskriminering, främja lika rättigheter och möjligheter samt främjar en breddad rekrytering inom högskolan. www.uhr.se Länk till annan webbplats.