Bild från ett zoo

Zoo World

Julia Lindemalm

Södra Konsthallen

14 april - 3 juni 2018

Sedan 2011 har Julia Lindemalm besökt djurparker med sin kamera. Zoo World innehåller bilder tagna på tio djurparker runt om i Europa, från Berlin till Borås. I utställningen ingår också foton från tigerägare i Texas och det krisdrabbade Sea World i Florida.

Men den geografiska platsen är egentligen oviktig. Utställningen skildrar vårt förhållande till djur i fångenskap på ett existentiellt plan. Zoo World är en fotografisk betraktelse som belyser vår obesvarade kärlek till djuren och ifrågasätter vår självpåtagna roll som härskare. I samband med vernissagen släpps Zoo World som bok. Där finns bilderna samlade tillsammans med anteckningar från resorna och texter om djurparker.

Julia Lindemalm, född 1984, bor i Malmö och arbetar som fotograf. Hennes första fotobok “Katt People”, om människor och katter, utkom i december 2016. Samma år tilldelades hon det första Lars Tunbjörkpriset.

www.julial.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

English

 

Akvarell

Spår - Lars Holm

Norra Konsthallen

14 april - 3 juni 2018

”Jag målar av lust och nyfikenhet. Att det kommit att handla om akvarell är mer en tillfällighet. Men eftersom akvarellmåleriet hela tiden ger mig nya utmaningar och möjligheter till konstnärligt uttryck, så fortsätter experimenterandet. Jag är fortfarande förväntansfull inför de bilder som jag ännu ej sett eller målat”.
Lars Holm
Utställningen arrangeras av Ronneby Konstförening i samarbete med Kulturcentrum konsthall.

Kulturskolans Bild- och Formelever

Galleriet

14 april - 29 april 2018

Lerfigurer