Dräkt

Izabela Zolcinska

Hydroanatomy

Norra Konsthallen

17 november 2018 - 13 januari 2019

Mitt arbete syftar till att utvidga och fördjupa förståelsen för människokroppen, detta vårt eget personliga ekosystem.

Vi består till nästan två tredjedelar av vatten, och vi rör oss i en värld som är till drygt två tredjedelar täckt av vatten. Ändå verkar vi mer intresserade av att hitta nya habitat i världsrymden än att vårda vårt ursprungliga habitat, världshaven. Med utställningen Hydroanatomy sammanfattar jag de senaste årens arbete med fokus på kroppslighet och fluiditet genom att visa på parallellerna mellan människokroppen och vatten och hur de tekniskt förhåller sig till varandra.

Izabela Żółcińska är en polskfödd konstnär baserad i Norge. Hon tog examen vid Fine Art Academy i Poznań i Polen. Żółcińska är intresserad av kroppslighet som en koppling mellan organismer och oorganiska ämnen. Hon arbetar med teckning, broderi, skulptur, installation samt konst i det offentliga rummet. På sistone har hon arbetat med landskapskonst. Hon var en av deltagarna i ArtLine samt Art & Apparatus på Kulturcentrum Ronneby 2012.

målning

Janolof Bengtsson

Där jag rör mig

Södra Konsthallen

17 november 2018- 13 januari 2019

Janolof Bengtssons måleri får sin inspiration från skogen och det småbrutna bohuslänska landskapet, som han dagligen på sina promenader registrerar och rapporterar till oss via sitt måleri i ateljén.
Han har vänt havet ryggen och arbetar istället med skogens mystiska rum. Han bearbetar den natur han dagligen rör sig i och bilderna är mer ett sinnestillstånd än verklig natur. Abstrakta, romantiska, andliga. Någon gång på gränsen till realistiska målningar med en förtätning som bevarar den mångtydiga tolkningen.
Jan Olof Bengtsson är född i Borås och bosatt och verksam som bildkonstnär i Hunnebostrand. En specialutbildning vid Konstindustriskolan i Göteborg 1970 – 74 resulterade i att han blev målare istället för industridesigner. Han var länge ordförande i KKV, Konstnärernas Kollektivverkstad i Bohuslän, periodvis lärare vid Gerlesborgsskolan och har de senaste åren arbetat som konstkonsult åt Västra Götalandsregionen.

Han jobbar med offentliga utsmyckningar och är representerad i Uddevalla, Göteborg, Statens konstråd och i ett flertal landsting och kommuner.
Arr. Ronneby konstförening.

stolmodell

Galleriet

Sydform - jurybedömd miniatyrutställning av sittmöbler i skala 1:5

17 november 2018 - 13 januari 2019

En jurybedömd möbeldesignutställning för formgivare verksamma i Sverige och Danmark. Bidragen är sittmöbler i skala 1:5. Alla material är tillåtna.
Sydform miniatyrer visas för första gången och utställningen är en utveckling av tidigare Sydform; en utställning med fullskalemöbler som visats under 12 år.
Den nya utställningen är demokratisk eftersom alla kan söka, du behöver inte stora maskiner. Utställningen är ekologisk eftersom hela utställningen ryms i en kartong. Sökande kommer från designskolor i Sverige och Danmark, ett mindre antal är färdigutbildade formgivare.

Utställare:
Natalia Lauritzen & Claire Sgard (Museum Chair)
Elisa Stella Knudsen (Hefaistos)
Jens Isaksson (A.N. soffan)
Tobias Snageholm &Jacob Wachtl (JT Stol)
Tania Clemensen (Fivepoints)
Minck van Tuyl (MVT1)
Renata Trajkovska (Bänk)
Ottilie Brunsgaard Heilmann (Books and wine)
Monica Polverari (Sibling wM)
Olivia Birkjaer Nlelsen (Nashville)
Anna Skaarup Jaedicke (TabUret)
Erika Sawicki Axelsson (Chunk)
Ellinor Stålhammar (Saccosäck)
Jonathan Hedetoft (Torsten)
Kasper Kyster Iversen (Stol)
Elly Marie Feldstein Nlelsen (Stol)
Jonas Lyndby Jensen (Megingjörd) (Sand Dune Chair)
Martin Ljungman & Axel Landström & Jacob Andersson (Draw) (Fold)