Aktuella utställningar

10.9 - 6.11 2022

Olle Helin
Colour Research

Olle Helin är en Malmöbaserad konstnär som undersöker måleriets materiella beståndsdelar. Sedan flera år tillbaka gör han egen färg av material som han hittar i sin omgivning. Färgerna bär på unika egenskaper och relaterar till specifika platser och rutter. Samtidigt flyttas en stor del av arbetsprocessen från ateljén ut i det offentliga rummet, där oväntade saker sker.

Konstverken som visas i utställningen kan ses som biprodukter av en pågående forskningsprocess.

Olle Helin tog examen från Malmö Konsthögskola 2021 och har tidigare studerat på Konstfack. Han har ställt ut i Sverige och USA, och har även hållit färgkurser på Konstskolan Munka.

Nordiska Akvarellsällskapet

Nordisk akvarell

Nordiska Akvarellsällskapet bildades 1989 i Provence av en grupp akvarellmålare som inspirerats av professor Arne Isacssons pedagogiska gärningar inom akvarellkonsten.

Akvarellsällskapet verkar på nordisk bas för att utveckla akvarellmåleriet och för att öka allmänhetens möjlighet att möta god akvarellkonst. Nordiska Akvarellsällskapet strävar efter att utveckla intresset för akvarellteknik och konst med materialet som betydande inslag.

Sällskapet är öppet för alla, såväl utövare av konstnärliga yrken som för alla andra intresserade, numera med 1700 medlemmar.

Nordisk akvarell är en jurybedömd utställning som Nordiska Akvarellsällskapet (NAS) anordnar för sina medlemmar vart tredje år. I samband med utställningen arrangeras många aktiviteter för alla åldrar. Hela programmet finns både på akvarellsällskapets och Kulturcentrums hemsida.

I år visas utställningen på Kulturcentrum Ronneby konsthall, en av största arenor för samtidskonst i sydöstra Sverige.

Öppettider:
tisdag - fredag
kl. 11 - 16
lördag - söndag kl. 11 - 15

Adress
Kulturcentrum
Kallingevägen 3
372 30 Ronneby
tel 0457-61 75 00

Kulturcentrum Ronneby Konsthall
En av Sveriges största arenor för samtidskonst. Här arrangeras varje år 10–15 utställningar med regional, nationell och internationell samtidskonst, design och konsthantverk. Konsthallen drivs av Ronneby Kommun.