Startsida

Foto: Anders Bergön

KULTURCENTRUM

RONNEBY KONSTHALL

Här hittar du information om arrangemang workshops och utställningar på Kulturcentrum Ronneby konsthall

Program Konstsommar
Eva Hild

Eva Hild är med sina karaktäristiska organiska former en av Sveriges mest framträdande skulptörer. ”Erfarenheter i mitt liv ger mig känslor som jag gestaltar i de tunna, skalformiga volymerna. En kropp, ett tunt skal som förgrenas, smälter samman och bildar rum i rummet, hål åt alla håll.”

 

Ingrid Ogenstedt

Ingrid Ogenstedt är en svenskfödd konstnär som arbetar med skulptur och teckning. Hon använder sig av naturmaterial så som gräs, lera, torv, vass eller sten. På Kulturcentrum Ronneby konsthall visas fotografier, nyproducerade teckningar och skulpturer skapade för utställningen mutterboden i Ronneby.

 

Oscar Ekholm

Kulturcentrum Ronneby konsthall visar ett nyligen gjort fotofynd av äldre bilder från den legendariska fotografen i Kallinge, Oscar Ekholm. Fotografierna som ställs ut är porträttkopior utan känd proveniens förmodligen pass- och körkorts foton från 50- till 70-talet.

Kom in i Kulturcentrum Ronneby konsthall och titta efter bekanta ansikten. Kanske hittar du ett foto på en bekant som du kan berätta något om och få en kopia hem.

 

Ny offentlig konst placeras i Kilenparken.

2020 tilldelades Teknik-, Fritid- och kulturförvaltningen investeringsanslag från Krisledningsnämnden för konstnärlig gestaltning av kommunala anläggningar och fastigheter. Konstnärer med anknytning till Ronneby kommun tillfrågades om att göra skissförslag till permanenta konstnärliga gestaltningar. Fem konstnärer valdes ut av en jury för att jobba vidare med konstverk till Kilenparken.

Bilden visar monteringen av Susanne Skogs ljudverk Besökare. Verket som inspirerats av fiskars rörelser, kommer att förnimmas på ett ständigt föränderligt sätt vid Ronnebyån.


Öppettider:
tisdag - fredag 11 - 16
lördag - söndag 11 - 15

Midsommarafton 24 juni stängt
Midsommardagen 25 juni 11 - 15
söndag 26 juni 11 - 15

Adress
Kulturcentrum
Kallingevägen 3
372 30 Ronneby
tel 0457-61 75 00

Kulturcentrum Ronneby Konsthall
En av Sveriges största arenor för samtidskonst. Här arrangeras varje år 10–15 utställningar med regional, nationell och internationell samtidskonst, design och konsthantverk. Konsthallen drivs av Ronneby Kommun.

Konst i Blekinge
Kulturcentrum samarbetar med Konst i Blekinge/Region Blekinge för att stärka konstområdet regionalt och internationellt.

Kulturcentrums öppna verkstad

Öppen verkstad på Kulturcentrum

Se Kulturcentrums utställningar och låt inspirationen få utlopp i den öppna verkstaden!

I Kulturcentrums norra konsthall hittar du vår öppna verkstad där du är välkommen in för att arbeta kreativt inspirerat av de pågående utställningarna. Material och redskap är framme så det är bara att sätta igång.