Foto: Anders Bergön

UTSTÄLLNINGAR

Omhängning pågår. Konsthallen stängd. Öppnar åter lördag 25 mars.


 • Kristina Skantze


  Kroppen är där
  25.3 - 21.5 2023
  Stygn efter stygn växer människoliknande tygvarelser fram ur Kristina Skantzes händer. Av sidentrikå och polyestervadd formar hon omsorgsfullt kroppsdelar och figurer.


 • Bella Rune


  String Revolution
  25.3 - 21.5 2023
  I utställningen på Kulturcentrum Ronneby konsthall knyter Bella Rune ihop många av trådarna i sitt konstnärliga arbete under de senaste åren.

DIGITALA VISNINGAR

VERKSTÄDERNA - KURSER


 • KONSTGRAFISK DJUPTRYCKSTEKNIK VT-23

  Detta är ett unikt tillfälle för dig att bekanta dig med grafikverkstaden eftersom verkstaden enbart hyrs ut till konstnärer som behärskar tekniken, verktygen och maskinerna.

NYHETER


 • Konstklubben vårterminen 2023

  Konstklubben är ett komplement till den övriga fritidsverksamheten, bibliotekets aktiviteter och Kulturskolan i centrala Ronneby. Vill du vara med i konsklubben? Vi träffas varje vecka kl.15.30 - 17 här, på Kulturcentrum Ronneby konsthall. Vi startar vecka 3.

 • Ny offentlig konst i Kilenparken

  Den nya gröna stadsdelen Kilen är strategiskt belägen vid Ronnebyån, mellan den historiska Brunnsparken och stadens centrum, och i direkt anslutning till järnvägs- och busstation.

 • En gestaltning som påkallar nyfikenhet i Parkdalaskolan

  I skolans tio trapphus hänger nu Hemligheter, ett verk av Maria Harrysson. Gestaltningen består av element hämtade från naturen som bildar en saga av magi och hemligheter. Innanför trappornas glaspartier hänger formerna med många detaljer att upptäcka.

Omhängning pågår. Konsthallen stängd, öppnar åter lördag 25 mars.

Tis - fre kl. 11 - 16

Lör - sön kl. 11 - 15

Adress
Kulturcentrum
Kallingevägen 3
372 30 Ronneby
tel 0457-61 75 00

Kulturcentrum Ronneby Konsthall
En av Sveriges största arenor för samtidskonst. Här arrangeras varje år 10–15 utställningar med regional, nationell och internationell samtidskonst, design och konsthantverk. Konsthallen drivs av Ronneby Kommun.

Konst i Blekinge
Kulturcentrum samarbetar med Konst i Blekinge/Region Blekinge för att stärka konstområdet regionalt och internationellt.

Kulturcentrums öppna verkstad

Öppen verkstad på Kulturcentrum

Se Kulturcentrums utställningar och låt inspirationen få utlopp i den öppna verkstaden!

I Kulturcentrums norra konsthall hittar du vår öppna verkstad där du är välkommen in för att arbeta kreativt inspirerat av de pågående utställningarna. Material och redskap är framme så det är bara att sätta igång.