Inför besöket

Brunnsbadet invigdes sommaren 2010 och innehåller en rad häftiga attraktioner. Badet finns i den underbara Brunnsparken.

Ronneby Brunnsbad är utformat som ett sammanhängande sjösystem med kanaler och vikar och en ö i mitten. I detta finns en 25 meter lång bassäng för träning och motionssimning, en långgrund ”strand” och en lite djupare lagun med fasta uthopp för att kunna hoppa ner i vattnet. Det finns även en strömkanal, en sittbänk med vattenmassage och en varmbassäng med masserande bubbelstrålar, typ jacuzzi.

Småbarnsbassängen är i tre delar med en liten höjdskillnad emellan och olika vattendjup i de olika delarna. I den grundaste delen är det 25 centimeter djupt och i den djupaste 50 centimeter. Det finns en liten vattenrutschkana och vattensprutande lekfigurer.

Den som vill uppleva häftigare saker kan välja mellan två olika vattenrutschkanor, en 93 meter lång Magic-Hole-rutschkana där flera kan åka samtidigt. Den andra rutschkanan är 75 meter lång och har gupp, tunnel och svängar.

Vad mer kan du göra i Ronneby?

Passa på att bada i havet, besök konsthallen, vandra i bedövande vacker natur eller ta en gårdsbutikrunda på vägen hem.

Visitronneby

På visitronneby.se hittar du besöksinformation och evenemang.  Länk till annan webbplats.

Interaktiv karta - Ronneby Live

På live.ronneby.se får du kartvy över badplatser, dagens evenmang, vandringsleder, badtemperaturer och lekplatser och mycket mer. Länk till annan webbplats.