Inför besöket


På grund av rådande Coronapandemi kommer Brunnsbadet inte hållas öppet för allmänheten under sommaren 2020. Brunnsbadet kommer att vara öppet för Ronneby Brunns hotellgäster.


Brunnsbadet invigdes sommaren 2010 och innehåller en rad häftiga attraktioner. Badet finns i den underbara Brunnsparken.

Ronneby Brunnsbad är utformat som ett sammanhängande sjösystem med kanaler och vikar och en ö i mitten. I detta finns en 25 meter lång bassäng för träning och motionssimning, en långgrund ”strand” och en lite djupare lagun med fasta uthopp för att kunna hoppa ner i vattnet. Det finns även en strömkanal, en sittbänk med vattenmassage och en varmbassäng med masserande bubbelstrålar, typ jacuzzi.

Småbarnsbassängen är i tre delar med en liten höjdskillnad emellan och olika vattendjup i de olika delarna. I den grundaste delen är det 25 centimeter djupt och i den djupaste 50 centimeter. Det finns en liten vattenrutschkana och vattensprutande lekfigurer.

Den som vill uppleva häftigare saker kan välja mellan två olika vattenrutschkanor, en 93 meter lång Magic-Hole-rutschkana där flera kan åka samtidigt. Den andra rutschkanan är 75 meter lång och har gupp, tunnel och svängar.