Brunnsbadet

På grund av rådande Coronapandemi kommer Brunnsbadet inte hållas öppet för allmänheten under sommaren 2020. Brunnsbadet kommer att vara öppet för Ronneby Brunns hotellgäster.

Brunnsbadet i Ronneby innehåller en rad häftiga badattraktioner. Magic Hole-rutschkanan är hela 93 meter lång! Alla bassänger är tempererade till omkring 26 grader.

Badlandskapet

Badlandskapet är utformat som ett sammanhängande sjösystem med kanaler och vikar med en ö i mitten. I detta finns en 25 m lång bassäng för träning och motionssimning, en långgrund ”strand” och en lite djupare lagun med fasta uthopp för att kunna hoppa ner i vattnet. Det finns även en strömkanal, en sittbänk med vattenmassage och en mindre varmpool med masserande bubbelstrålar.(Obs p.g.a. Covid-19 begränsas antal badande till 6 st åt gången, man bada max i 10 min sedan lämnar man plats till andra)

Småbarnsbassäng

Småbarnsbassängen är i tre delar med en liten höjdskillnad emellan och olika vattendjup i de olika delarna. I den grundaste delen är det 25 cm djupt och i den djupaste 50 cm. Det finns en liten vattenrutschkana och vattensprutande lekfigurer.

Vattenrutschkanor

I det nya Brunnsbadet finns det två olika vattenrutschkanor, en bred 93 m lång s.k. Magic-Hole-rutschkana där man kan åka flera samtidigt, här åker man i ringar. Och en vanlig med gupp, tunnel och svängar som är 75 meter lång. De avslutas i en horisontell uppbromsande del av kanan en s.k. Aqua-Catch.

I anslutning finns det även en sju meter lång vattenpist.