Foto: Anders Bergön

KULTURCENTRUM

RONNEBY KONSTHALL

Här hittar du information om arrangemang workshops och utställningar på Kulturcentrum Ronneby konsthall

Föreläsning och färgvandring med Olle Helin- INSTÄLLDA p.g.a. vädret.

Konstklubben

Konstklubben startar på Kulturcentrum!

Varje tisdag och onsdag under höstterminen ses vi kl.15.30 - 17 för att leka och utvecklas i en konstnärlig miljö. Vi har massor som vi kan göra tillsammans.

Hitta gänget!
Anmäl dig (avgiftsfri)
kulturcentrum@ronneby.se
0457-617500
Kallingevägen 3, Ronneby

Ny helgkurs konstgrafisk tryckteknik.
HT-2022

Detta är ett unikt tillfälle för dig att bekanta dig med grafikverkstaden.
Obs. Få platser kvar. Läs mer.

Parkdalaskolan

En gestaltning som påkallar nyfikenhet i Parkdalaskolan

I skolans tio trapphus hänger nu Hemligheter, ett verk av Maria Harrysson. Gestaltningen består av element hämtade från naturen som bildar en saga av magi och hemligheter. Innanför trappornas glaspartier hänger formerna med många detaljer att upptäcka.

Konstnären vid trapporna

Konstnärens egna teckningar är graverade, men semi genomskinliga. Figurerna är laser skurna i både plexiglas och aluminium. ”Dessa material lockar till att komma nära och se det lilla i det stora”, berättar Maria Harrysson.

Enligt Ronneby kommun var förutsättningar för beställningen att gestaltningen skulle öka platsens estetiska eget värde; skapa en välkommande och lustfylld känsla; väcka nyfikenhet och locka till dialog. Verket skulle gärna tala till en yngre publik.

Ny offentlig konst placeras i Kilenparken.

2020 tilldelades Teknik-, Fritid- och kulturförvaltningen investeringsanslag från Krisledningsnämnden för konstnärlig gestaltning av kommunala anläggningar och fastigheter. Konstnärer med anknytning till Ronneby kommun tillfrågades om att göra skissförslag till permanenta konstnärliga gestaltningar. Fem konstnärer valdes ut av en jury för att jobba vidare med konstverk till Kilenparken.

Bilden visar monteringen av Susanne Skogs ljudverk Besökare. Verket som inspirerats av fiskars rörelser, kommer att förnimmas på ett ständigt föränderligt sätt vid Ronnebyån.


Öppettider:
tisdag - fredag
kl. 11 - 16
lördag - söndag kl. 11 - 15

Adress
Kulturcentrum
Kallingevägen 3
372 30 Ronneby
tel 0457-61 75 00

Kulturcentrum Ronneby Konsthall
En av Sveriges största arenor för samtidskonst. Här arrangeras varje år 10–15 utställningar med regional, nationell och internationell samtidskonst, design och konsthantverk. Konsthallen drivs av Ronneby Kommun.

Konst i Blekinge
Kulturcentrum samarbetar med Konst i Blekinge/Region Blekinge för att stärka konstområdet regionalt och internationellt.

Kulturcentrums öppna verkstad

Öppen verkstad på Kulturcentrum

Se Kulturcentrums utställningar och låt inspirationen få utlopp i den öppna verkstaden!

I Kulturcentrums norra konsthall hittar du vår öppna verkstad där du är välkommen in för att arbeta kreativt inspirerat av de pågående utställningarna. Material och redskap är framme så det är bara att sätta igång.