Artikeln publicerades 22 mars 2024

Påsklov v.14

Välkommen till oss på påsklovet! Här kan du pyssla, ta del av vår tillfälliga utställning med rustning och kläder, gå på äggjakt och lära dig mer om Ronnebys historia. Läs mer här.

Fotografi på pyssel: Färgglada pärlor i trä och glas, garnnystan, broderigarn, armband i träpärlor, halsband i glaspärlor, rosa filttyg, tre dekorerade medeltida pengapungar.

Spendera påsklovet med oss på Kallvattenkuren! Vi har öppet den 1/4-5/4 klockan 10-15 varje dag.

Under veckan lägger vi fokus på 1400-talet! Århundradet då Kung Hans flaggskepp Gribshunden sjönk utanför Stora Ekön under sin resa på väg till Kalmar och när Ronneby var en del av Danmark.

Vi visar upp rustning och kläder skapade utifrån 1400-talets mode i en tillfällig liten utställning och vi välkomnar alla barn att komma och pyssla och gå på äggjakt inne i utställningen.

PYSSEL

Från måndag till fredag har vi dukat upp för pyssel för alla barn!

Under dessa dagar kan du dekorera din egen medeltida pengapung, skapa halsband och armband med fina glas- och träpärlor samt rita och måla vapensköldar och mer.

ÄGGJAKT

Det har gömt sig guldägg inne i utställningen! Leta högt och lågt och se om du kan hitta alla.

Hittar du alla får du en liten överraskning!

TILLFÄLLIG UTSTÄLLNING

Ta del av vår tillfälliga utställning med nyskapade kläder och rustning utifrån 1400-talets mode.

Martin Merkel är rustningsmakare och har hand om rustningstillverkningen på Swedish Armory i Tubbarp. Under veckan ställer vi ut en av hans rustningar på Kallvattenkuren.

Agnes Wadenbäck är en av Kallvattenkurens besöksvärdar. Hon har ett stort intresse och stor kunskap kring dräkthistoria och tillverkar även egna historiska kläder. Under veckan ställs två av hennes dräkter ut på Kallvattenkuren.

Varmt välkomna att spendera påsklovet med oss på Kallvattenkuren!