Projekt Gribshunden - Drömmen om ett museum

Vårt mål är att bygga ett museum, för vi har så mycket att berätta!

Med fokus på skeppet Gribshunden, järnåldersbyn i Västra Vång och Ronnebys historia har Ronneby kommun ambitionen att bygga ett museum i världsklass.

Projektet bedrivs från Kallvattenkuren - en mötesplats med utställning och projektkontor. Utställningen skildrar de berättelser som kan inrymmas i ett framtida museum. I projektkontoret kan du som besökare följa arbetet med att bygga ett museum. 

Vänföreningen, Gribshundens vänner, kan hålla dig uppdaterad kring museiprojektet och pågående forskning. Klicka här för att läsa mer om vänföreningen.

Följ med på en resa mot framtiden, genom historien!

Nyheter


 • Pyssellov på Kallvattenkuren

  Tunnor för lagring av varor
  Under hela sportlovet kommer ett stort pysselbord stå uppdukat hos oss! Här kan du rita egna stävfigurer och guldgubbar, designa din egen vapensköld eller riddarbanér. Klipp och klistra en 3D-kopia av skeppet Gribshunden! Läs mer här. • Föreläsning 16 februari- Maktkamp så in i Norden

  Peter Danielsson porträtt
  Vi har återigen glädjen att välkomna Peter Danielsson, (hembygdskonsulent i Kalmar läns hembygdsförbund) som gästföreläsare. Denna gång berättar Peter om Gustav Vasas motståndare med fokus på unionskungen Christian II.


 • Beslut om plats för muséet

  Flygbild över Ronneby centrum med platsen utmärkt med en oval cirkel
  Den 1 november beslutade Kommunstyrelsen att Ronneby kommun avsätter kvarteren Ture och Ulf med omgivningar för ett framtida museum. Platsen är centralt belägen och har tydliga kopplingar till Ronnebys historia samt ger möjligheter till etappvis etablering av museet.

Öppettider

Kallvattenkuren (kurpromenaden 4)

november- 20 dec
tor - fredag kl. 12-17
lör - söndag kl. 10-15


kontakt

Följ oss på Facebook Länk till annan webbplats.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Det händer i Kallvattenkuren: