Artikeln publicerades 29 juli 2022

Nytt utegym på plats i Brunnsparken

Ronneby kommun har köpt in två toppmoderna utegym. Det ena har nu monterats upp i Ronneby Brunnspark och det andra väntar på att bli utplacerat någonstans inom Ronneby kommun.

Under våren sattes ett testgym upp ute i Brunnsparken där användningen mättes och besökarna fick tycka till om utrustningen. Efter utvärderingen beslutades det om inköp av två nya utegym och nu har det ena installerats i Brunnsparken.

Medborgare har under många år inkommit med önskemål om att få ett nytt utegym i Ronneby, vilket gör denna satsning extra rolig. Att i sin tur kunna placera ett av gymmen i Brunnsparken, som skapades för ett bättre välmående, känns helt naturligt, säger Daniel Camenell, exploateringsingenjör

Sedan tidigare finns det två utegym i trä i Ronneby kommun. I Brunnsskogen finns ett utegym som ligger i anslutning till elljusspåret. Utegymmet byggdes 2020. Redskapen är bygda i trä och består av tre stationer för allsidig träning.

I Bräkne-Hoby finns ett utegym vid området Sanden. Gymmet är byggt i trä och består av tio stationer för allsidig träning. Utegymmet byggdes 2019 av samhällsföreningen, bland annat med hjälp av försköningspengar från kommunen.