Artikeln publicerades 6 april 2022

Nyheter på Ronneby Live

Nu kan du dela dina favoritplatser, evenemang och allt annat på Ronneby Live med dina vänner och familj direkt från live.ronneby.se via din social media. Du kan också hitta trafikinformation från trafikverket, loppisar, gårdsbutiker, idrottstävlingar, matcher och besöksmål.

Ronneby Live lanserades förra året och är kartan som läser in och visar allt från dagens och kommande evenemang till besöksmål, vandringsleder, badtemperaturer och väderdata. Utveckling av och sammankoppling med nya databaser sker löpande och i år utökas den interaktiva kartan Ronneby LIVE Länk till annan webbplats. med många nya kategorier (pins) och underkategorier.

Några av nyheterna är:

  • Antikt & Hantverk
  • Besöksmål
  • Gårdsbutik
  • Second Hand & Loppis
  • Shopping
  • Sport & Hälsa
  • Trafikinformation från trafikverket

Filtrera på underkategorier

För de Pins som innehåller flera kategorier så ges du nu även möjlighet att filtrera på underkategorier. Klicka först på den Pin du är intresserad av och välj därefter en eller flera av de underkategorier som visas.

Dela i sociala medier

En efterfrågad funktionalitet är Dela-funktionen som nu är på plats. Via ”Dela” nere i högra hörnet på samtliga brickor kan du enkelt dela ett evenemang, en badplats, ett besöksmål, ett café eller ett shoppingställe via sociala medier. Du får automatiskt upp de sociala kanaler som du använder dig av som förslag att dela i.

Saknar du något?

Det som visas på Ronneby Live läses in från andra webbplatser som till exempel visitronneby.se och naturkartan.se. Vill du att ditt evenemang, gårdsbutik, café, din förenings A-lagsmatch eller tävling ska synas på Ronneby Live och visitronneby.se så är det bara att anmäla det till rätt instans.

Lägga upp ett evenemang

Alla som arrangerar evenemang i Ronneby kommun kan anmäla det till evenemangskalendern på visitblekinge här. Länk till annan webbplats. Här hittar du information om hur du fyller i evenemangsformuläret Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
När evenemanget är godkänt syns det sedan på visitronneby.se, visitblekinge.se och Ronneby Live.

Tävlingar, matcher, gårdsbutiker, café och övriga kategorier

Föreningar som tar emot publik till sina A-lagsmatcher, cuper, tävlingar eller uppvisningar kan få hjälp med att lägga in dem som sportevent.

Vi presenterade möjligheten för idrottsföreningar på senaste föreningsträffen och fick väldigt positiv respons. Finns matcherna redan i en offentlig kalender så tittar vi på om vi kan läsa in dem direkt från den, och annars kontaktar bara föreningen turistinformationen på deras epost-adress, så får de hjälp att lägga in sina större matcher och event, säger Emma Hessbo som är digitaliseringsstrateg på Ronneby kommun.

Även de som driver café, gårdsbutik eller annan kanske säsongsöppen service kan få hjälp att lägga in sina uppgifter så att de visas på Ronneby Live och visitronneby.se. Det är kostnadsfritt och kräver bara kontakt med turistinformationen på turist@ronneby.se.

Testa nyheterna på Ronneby Live här Länk till annan webbplats.