Artikeln publicerades 2 februari 2022

Vi har gjort det enklare för dig att låna böcker och medier. Nu hittar du oss på blekingebiblioteken.se

Nytt digitalt bibliotek öppnar idag

Sedan drygt ett år tillbaka samverkar Ronneby bibliotek med biblioteken i Karlshamn, Olofström och Sölvesborg. De är numera Blekingebiblioteken. Den 2 februari lanserar biblioteken en ny gemensam webbplats som är enklare att använda och har förbättrade funktioner.

Den nya gemensamma webbplatsen har adress Blekingebiblioteken.se lanseras under dagen. Länk till annan webbplats. Den nya webben:

  • är lättare att använda
  • fungerar bättre på din mobil eller surfplatta
  • är tillgänglighetsanpassad till fördel för personer som har en synnedsättning eller en annan funktionsvariation.
  • är fylld med fler evenemang i evenemangskalendern

Vår samverkan med biblioteken i Karlshamn, Olofström och Sölvesborg gör vi kan erbjuda ett utbud av nästan 400 000 medier, och allt lånas via ett och samma lånekort. Du kan låna på ett bibliotek och återlämna på ett annat. Om du inte jobbar i Ronneby kommun utan till exempel i Karlshamn, kan du låna en bok på lunchpromenaden i Karlshamn och så kan du återlämna den på kvällspromenaden eller helgturen till stan i Ronneby. Lånar du en e-bok eller laddar ner en film från en av våra filmtjänster, behöver du inte lämna tillbaka alls.

Bibliotekens evenemangskalendrar slås också ihop till en och samma så det blir enklare att hitta intressanta föreläsningar och författarbesök. Utbudet blir fyrdubbelt upp. Det blir som förut, fast bättre!

Förnya ditt lånekortsavtal
För att använda det nya digitala biblioteket behöver du ett nytt lånekortsavtal. Du som redan har lånekort kan förnya avtalet med BankID. Du som inte har Bank-ID behöver komma in personligen till biblioteken och ta med din legitimation för att skriva under det nya avtalet. 

Förnya ditt lånekort - för dig som redan har lånekort Länk till annan webbplats.

Skaffa nytt lånekort här - för dig som inte har lånekort Länk till annan webbplats.