Artikeln publicerades 1 oktober 2021

Välkommen tillbaka

Biblioteken, simhallen och snart även öppna förskolan hälsar dig som besökare välkommen tillbaka. Pandemin har påverkat många kommunala verksamheter under en lång tid. Nu öppnar ytterligare verksamheter när restriktionerna upphör att gälla.

blå bakgrund med text - välkommen till biblioteket

Biblioteken

Biblioteken i Ronneby har varit igång ett bra tag redan, men med vissa begränsningar för hur många besökare som fick vara i lokalerna. Nu öppnar man för fullt och erbjuder även olika aktiviteter, exempelvis sagostund och fredagshäng. Du hittar alla aktiviteter och information om öppettider på bibliotekets webbplats. Länk till annan webbplats.

Simhall, ishall och idrottsanläggningar

De kommunala idrottsanläggningar har varit bokningsbara för alla åldrar sedan mitten av juli, men nu slopas även de kvarvarande restriktionerna för exempelvis åskådare. Även simhallen och ishallen bjuder in till allmänhetens bad och allmänhetens åkning. Läs mer om öppettider och förhållningsregler här.

Öppna förskolan

Rävens öppna förskola kommer att starta sin verksamhet på måndag 10 oktober. Mer information och öppettider hittar du här.

Vi visar hänsyn till varandra

Mer information om vad som gäller inom andra kommunala verksamheter efter den 29 september hittar du på ronneby.se/corona. Tänk på att du även fortsättningsvis har ett ansvar att förhindra spridning av smittsamma sjukdomar. Du ska själv tänka igenom hur du kan undvika att bli smittad och att smitta andra. Läs mer på folkhalsomyndigheten.se Länk till annan webbplats.

Inom Ronneby kommuns verksamheter änvänder vi till exempel affischer som uppmanar att visa hänsyn till varandra genom att stanna hemma och testa sig om man är sjuk. Här kan du se affischen som finns i kommunens bibliotek. Pdf, 126.9 kB.