Artikeln publicerades 14 september 2021

Håll dig frisk och res hållbart!

Illustration med hjärta och buss och människor i.

Mobilitetsveckan den 16-22 september vill uppmuntra till fysisk aktivitet och hållbara resor.

Den 16-22 september är det dags för Mobilitetsveckan (tidigare Trafikantveckan). Veckan samordnas av Trafikverket och årets budskap är "Håll dig frisk, res hållbart!".

Europeiska Mobilitetsveckan är ett europeiskt initiativ för att underlätta och uppmuntra till hållbara resor och transporter. Ronneby deltar för elfte året i rad och under veckan pågår en rad olika aktiviteter i kommunen. Bland annat kan man delta i en fysisk tipsrunda längs Ronnebyån eller en digital tipsrunda genom att ladda ner appen Active Quiz och lära sig om trafik. Även för barn finns en tipsrunda och Hedda igelkott kommer att berätta för barnen om trafiksäkerhet och Ronnebyslingor.

Föreläsning om elbilar

Den 22 september anordnas en digital föreläsning om elbilar av kommunens energi- och klimatrådgivare. Teknik,-fritid-och kulturförvaltningen kommer med start runder Mobiltetsveckan att inleda en kampanj för sänkt hastighet i kommun ens tätorter. Mellan Saxemara och Ronneby finns en fin cykelväg. Varför inte passa på att ta en cykeltur till Saxemara och upptäcka Saxemara byaslinga under Mobilitetsveckan?

Läs hela programmet för veckan här Öppnas i nytt fönster.