Artikeln publicerades 3 september 2021

Dags att nominera till kulturpris och kulturstipendium 2021!

Stadsbild

Känner du någon som har gjort en god kulturgärning i år eller genom åren? Eller är du konstnär, kulturarbetare eller annan kulturutövare med koppling till Ronneby kommun som vill söka kulturstipendiet? Nu är det dags att nominera kandidater till Ronneby kommuns kulturpris och söka kulturstipendium. Nominera och ansök senast den 30 oktober.

Kulturpriset har tidigare, bland annat, gått till personer som har bidragit till utveckling av landsbygdens kulturhus, spridit glädje till tusentals personer genom sitt artisteri och anordnande av dans, utveckling och bevarande av filmkulturen i Ronneby eller haft stort engagemang och gedigen hantverkskunskap inom vävning. Stipendium har delats ut till tuschtecknare, emaljkonstnär, dansare och en mångdiciplinerad bildkonstnär med flera. Nu är det upp till dig att nominera den eller dem som du tycker ska vinna priset och tipsa gärna kulturutövare att ansöka om stipendiet i år.

Nomineringar till priset och ansökan om stipendium ska vara Teknik- fritid- och kulturförvaltningen tillhanda senast den 30 oktober. Du kan skicka in ansökan och nominering via brev eller digitalt via e-tjänst.

Skicka in digitalt

Adress för brevförsändelser

Ronneby kommun
Fritid-och kulturförvaltningen
372 80 Ronneby.
Märk kuvertet "Kulturpris" eller "Kulturstipendium".