Artikeln publicerades 15 juli 2021

Fler kan träna och bada i Ronneby

Ronneby kommun har fattat nya beslut då Folkhälsomyndigheten och regeringen meddelade att ytterligare lättnader av restriktionerna för att undvika smittspridning av covid-19 träder i kraft den 15 juli. I Ronneby innebär det bland annat att fler kan träna på kommunala idrottsanläggningar och fler kan bada på Brunnsbadet.

Glada barn åker på en ring ner för en vattenrutschkana med vatten som stänker

Brunnsbadet. Bild: Ronneby kommun

Smittspridningen i Blekinge och Ronneby kommun är låg just nu, vilket möjliggör fler anpassningar av restriktionerna för att begränsa smittspridningen av covid-19 i Ronneby kommun.

Fler kan besöka Brunnsbadet

Från och med fredag 16 juli tar Brunnsbadet emot fler besökare. Fram tills nu har restriktioner för att begränsa smittspridning av covid-19 begränsat antalet besökare till 600/dag. Nu ökas denna siffra så att ytterligare 200 gäster kan besöka badet varje dag. Biljetterna kommer även fortsättningsvis endast kunna bokas och betalas digitalt via Brunnsbadets hemsida. Läs mer på Brunnsbadets hemsida.

– Nu när restriktionerna lättas finns det möjlighet för fler att komma och bada på Brunnsbadet. Det har varit ett hårt tryck på biljetterna och det blir roligt att kunna välkomna fler till badet, säger Anders Bromée ordförande i Teknik-, fritid- och kulturnämnden.

Fler kan träna på kommunala anläggningar

På kommunala idrottsplatser, både inomhus och utomhus, är åter igen alla aktörer välkomna att boka aktiviteter för alla åldrar. Även den tidigare kvadratmeterbegränsningen för utövarna tas bort från den 15 juli. Även omklädningsrummen öppnas upp igen. Dock kvarstår begränsningar för publiken. Läs mer i aktuellt beslut Länk till annan webbplats..

Fortsätt att följa de allmänna råden & undvik trängsel

Lättnaderna är möjliga tack vare en låg smittspridning i Sverige och även Blekinge. Men vi har alla ett stort ansvar för att bidra till att hålla smittspridningen nere så mycket som möjligt. Om alla följer de allmänna råden Länk till annan webbplats. ökar också möjligheten att vi snabbare kan återgå till ett mer normalt vardagsliv. Föreningarna uppmanas att följa utvecklingen och de föreskrifter och allmänna råd som är aktuella. Du hittar mer information om covid-19 och våra verksamheter på ronneby.se/corona