Artikeln publicerades 9 april 2021

Digital visning av vårens utställningar

Nu kan du gå på en digital visning av vårens utställningar på Kulturcentrum Ronneby Konsthall. Fotomontage från krigets fasor av Moustafa Jano och Kim Demåne lekfulla grafitti-street art.


Se filmen, den digitala visningen av utställningarna, här.

Mer om vårens utställningar på Kulturcentrym Ronneby Konsthall:

MOUSTAFA JANO - Small Dreams

Norra konsthallen 27 MARS - 23 MAJ

”Jag vill skicka ett starkt och direkt budskap till betraktaren, jag låter bilderna tala för sig själva. Alla i Syrien har förlorat något. Jag hoppas kunna börja ett nytt liv här i Sverige, börja om. ”

Moustafa Jano utgår ifrån egna erfarenheter när han i sina fotomontage utforskar hur bekanta bilder av krig, flykt och förödelse kan laddas om och öppna upp mot det oväntade. Mot nya berättelser där hoppet finns sida vid sida med avgrunden, där leken alltid vinner över tomheten och de små drömmarna är av yttersta vikt.
I Janos arbeten kombineras olika typer av bild, det dokumentära med det iscensatta, det personliga med det allmänna. Tillsammans med influenser från hans stora filmintresse öppnar denna dynamik upp mot nya historier och möjligheter, mot små drömmar.

Moustafa Jano bor och verkar i Blekinge, är född 1977 i Aleppo, Syrien, och utbildad på Konsthögskolan i Damaskus.

Moustafa Jano | Konst i Blekinge Länk till annan webbplats.

KIM DEMÅNE - Human City

Södra konsthallen 27 MARS - 23 MAJ

”Kim, nu har vi dig äntligen här - inomhus på Kulturcentrum i Ronneby. Egentligen ser vi dig som en urban friluftsmålare. Du är en grafisk designer och kaospilot, från Hyper Islands fantastiska yrkeshögskola. Du har nu lämnat ditt design-kontor och dyker upp oväntat, likt Stålmannen omklädd och utrustad, på stan. Med din konst förtydligar du byggnaders och själva stadens mening och särdrag med hjälp av dina spray-burkars kolorit. (...)
Kim – du fortsätter oförtrutet vidare uppmärksamt lyssnande på samtiden, på sådant som vi andra inte upptäckt än. Men vi anar det här och nu på Kulturcentrum.

Ja… efterlämnad konst, det är nog just vad det handlar om, slår det mig nu.”

- Fredrik von Platen
Ronneby konstförening

Kim Demåne är född 1988 och uppvuxen i Ronneby.

deliciousbrains.se Länk till annan webbplats.

Läs mer om utställningarna på Kulturcentrum Ronneby Konsthalls sida.