Artikeln publicerades 4 juni 2019

Sommarlovsaktiviteter

Saftkanna med jordgubbssaft står på en frisk gräsmatta

Du som är i åldern sex till 15 år behöver inte ha en enda tråkig stund på hela sommarlovet. Var med och stampa takten på avslutningskonserten vid Bruket, teckna i sällskap med en proffesionell illustratör eller spela in film på filmläger tillsammans med dina kompisar. Vad vill du göra allra helst?

Kommunen har satt ihop ett sommarlovsprogram, med flera underhållande aktiviteter som du kan ta del. Alla aktiviteter och eveneman är gratis att delta på.

Skolavslutningsprogram utanför Bruket

14 juni

Artisterna Panetoz, Saliboy och Manda Månsson gästar med musik och underhållning utanför Bruket. Insläpp från klockan 18:00. Spelningen börjar klockan 19:00.

Biljetter finns på: www.nortic.selänk till annan webbplats

#allatecknar

4 juli, 8 juli, 18 juli, 19 juli

Rita och teckna somriga bilder med konstnären och illustratören Mattias Olsson. Testa att rita med hjälp av ett staffli. Hitta inspiration på platserna runt omkring dig. Från 7 år och uppåt.

Filmläger

17 till 19 juli.

Du som går i årskurs 6 till 7 har möjlighet att vara med på filmläger i tre dagar. Roligt, eller hur?

Var med och titta på film, analysera film och prata om dess uttryck. Du får dessutom filma, klippa, arbeta med storyboard och publicera de färdiga filmerna på nätet på egen hand. Lägret utgår från Kulturcentrum och pågår från klockan 10:00 till 16:00 alla tre dagar. Filmerna spelas in i närheten.

Anmäl dig till e-post: tine.bothun@ronneby.se

Sommar på Kulturcentrum

Ta en paus från värmen och inspireras av Kulturcentrums konstutställningar. Du kan även passa på att skapa egna konstverk i den öppna verkstaden.

Kulturcentrum har öppet tisdagar till fredagar, från klockan 11:00 till 16:00. På lördagar och söndagar är öppettiderna från klockan 11:00 till 15:00.

Kreativa onsdagar på Kulturcentrum

Onsdagar. 26 juni till 14 augusti.

Varje onsdag kan du vara med och skapa konst på Kulturcentrum. Låt dina händer arbeta med nål och tråd, broderi, lera eller textiltryck. Allt material kommer att finnas på plats och konstnärer kommer att finnas nära till hands om du har frågor eller behöver hjälp. Verkstäderna är öppna från klockan 11:00 till 15:00.

Kvällsöppet på Brunnsbadet

Onsdagar. 3 juli, 10 juli, 17 juli, 24 juli, 31 juli, 7 augusti

Äventyrsbadet Brunnsbadet har kvällsöppet för dig som inte vill gå hem för dagen. Varje onsdag är det nytt tema, så var med utforska vilket tema som du tycker är roligast. Fri entré för alla personer under 15 år.

Sommarkul på fritidsgårdarna

På fritidsgårdarna blir det aldrig långtråkigt. Var med och umgås, spela spel, fiska, grilla, fika, bada och bara njut av sommaren.

Följ några av fritidsgårdarna på Instagram:

@bruketsfritidsgardlänk till annan webbplats
@kallingefritidsgardlänk till annan webbplats

Sommarlovsboken

15 juni till 24 augusti.

Du som är mellan sex till sexton år kan vara med i sommarlovsboken. Hämta en folder på ditt bibliotek från den 15 juni. Välj ut och läs sex stycken böcker som du vill läsa. Fyll sedan i din folder och lämna in den till biblioteket senast den 24 augusti. När du har lämnat in din folder kommer du att få en bok som pris.

Livet på cirkus - Cirkus Cirkör workshop

1 juli till 5 juli.

Testa på cirkusens alla spännande grunder. Hur är det att jongelera? Går det att göra en mänsklig pyramid? Är det svårt att gå på lina och hur känns det att vara en luftakrobat? Ta reda på detta genom att delta i cirkusens workshop, på Ronneby sporthall, tillsammans med Cirkus Cirkör pedagoger.

Det får som flest plats 25 personer per grupptillfälle.

Boka din plats här: ronnebyfolkteater.se/cirkor2019.htmlänk till annan webbplats

Barnens Tosia i Rådhusparken

13 juli till 14 juli.

Var med på ponnyridning och ansiktsmålning, förundras över trolleri, gå en trevlig tipspromenad eller utmana dina kompisar i sumobrottning. Det händer på Barnens Tosia under Tosia Bonnada'n, från klockan 11:00 till klockan 18:00.