Artikeln publicerades 24 maj 2024

Ronneby torg blommar upp med sommaraktiviteter

Allsång, schlager och ABBA-feber! Ta med din brasse-stol, slå dig ner och njut. Startskottet för årets SommarTorget går redan den 11 maj med Eurovisionfinal på storbild. SommarTorget är en satsning på gratis aktiviteter och underhållning för alla, på Ronneby Torg från maj till och med augusti. SommarTorget bjuder också flera olika möjligheter för kommunens föreningar att medverka.

Sommartorgets största evenemang är ABBA – The tour, som gästar Ronneby Torg för en livespelning den 29 juni. Skolavslutningen som blev en succé förra året får ett liknande koncept även i år med clowner, cirkus-artisteri, musik och aktiviteter. Dessutom blir det tre allsångskvällar med körledare Belinda Jaarnek och mycket mer. Och allt är gratis!

Vi hoppas på många soliga eftermiddagar och kvällar med ett skönt häng på torget. Goda vänner som slår sig ner i egna medhavda brassestolar för umgänge, sommarquiz, musik eller en biofilm. Familjer kommer också att finna kul arrangemang som passar barnen. Det kommer att bli ett varierat program på SommarTorget som vi hoppas Ronneby-borna och turister kommer att uppskatta. Dessutom ser vi att handel och restauranger i stadskärnan får en extra skjuts genom en utökad samverkan och ökad tillströmning av folk i centrum under sommarmånaderna

- Tina Tedenlid, näringslivsutvecklare med fokus på besöksnäringen i Ronneby kommun.

SommarTorget bjuder in landsbygdens föreningar till platsbyggda torgstånd för lokal försäljning under sommarmånaderna. Föreningar är även inbjudna att presentera sina verksamheter, gärna med någon form av prova-på-aktivitet som en möjlighet att samtidigt värva nya medlemmar.

Föreningslivet spelar en viktig social roll i samhället, därför känns det extra trevligt att kunna erbjuda den här möjligheten. Vi hoppas att det finns föreningar som nappar på idén att synas lite extra under sommaren, helt utan kostnad”

- Tina Tedenlid

Torbjörn Lind, kommunens näringslivschef, är mycket nöjd över SommarTorgets arrangemang och det fina samarbetet mellan Visit Ronneby och föreningarna i kommunen.

Slår det hela väl ut ser vi en fortsättning av SommarTorget även nästa år.

- Torbjörn LInd, Näringslivs- och kommunikationschef

Program

SommarTorgets program hittar du på visitronneby.se och aktiviteterna kommer också att läggas ut om Ronneby Live.

Aktiviteter och information om sommartorget på Visitronneby Länk till annan webbplats.

Se vad som händer i Ronneby på Ronneby Live Länk till annan webbplats.

Affisch med program för Sommartorget 2024 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.