Målning av Daniel Jensen

Daniel Jensen

YOUR CREDIT CARD HAS BEEN CANCELLED

Norra konsthallen

15 juni - 1 september 2019

Daniel Jensen arbetar främst med måleri, teckning och skulptur och i hans arbeten vävs egna iakttagelser samman med referenser från populärkultur, litteratur, konst och film.

Daniel Jensen arbetar främst med måleri, teckning och skulptur och i hans arbeten vävs egna iakttagelser samman med referenser från populärkultur, litteratur, konst och film.

Daniel Jensens måleri är djupt förankrat i tecknandet. Han arbetar snabbt och intuitivt, oftast med oljekritor, kol, akryltusch och sprayfärg, för att på så sätt behålla energin och direktheten hos en flyktig skiss. Bilderna byggs upp med linjeteckningar lager på lager och växlar ständigt mellan abstraktion och figuration. Tidigare arbetade han med en tydligare figuration men har nu gradvis reducerat de figurativa inslagen i sina arbeten för att de skall bli mer abstrakta och fragmentariska. Han har valt att lyfta fram det som tidigare befann sig i bakgrunden och istället låtit de figurativa elementen försvinna längre in i bakgrunden och nästan suddas ut.

En viktig drivkraft i hans arbete har länge varit att arbeta med humor i relation till allvarligare inslag och det finns en lekfullhet i utförandet som speglar hans temperament. I verken finns en strävan efter att hitta balans mellan det humoristiska och det allvarliga och på ett liknande sätt balansera det vackra med det fula. - Det skall helst vara något som skaver i verken, det är då det blir intressant.

Utställningar i urval:

Björkholmen Gallery, Stockholm, KANT, Köpenhamn, Danmark, FF Projects, San Pedro, Mexico, BEERS London, London, England, Rizzuto Gallery, Palermo, Italien, Richard Heller Gallery, Los Angeles, USA, L21 Gallery, Palma de Mallorca, Spanien