TRANSFER

Sara Möller

Södra konsthallen

16 juni- 2 september

I utställningen TRANSFER förflyttas du till ett landskap av keramisk figuration, en plats där tankar och material möts för att smälta samman i form.

Trots skulpturernas statiska positioner rör de sig, -trånande mot varandra eller sin egen spegelbild. Vissa tycks kämpa för att inte kollapsa mot golvet och andra gör så gott de kan för att hålla ihop eller lyfta upp.
Likt en transferhall på en flygplats är detta en tillfällig mötesplats för kroppar i rörelse och rymmer sinnets hoppfulla förväntan inför resan tillika den förlamande flygskräcken. Oron för den stora katastrofen gör sig särskilt påmind i rummets större installation uppbyggd till stora delar av obränd lera. Huller om buller växer det och gror, krackelerar och rämnar. Andra skulpturala experiment bygger på överföring genom kloning och materiella sammankopplingar som kan liknas vid en sorts ympning.

Konstnären Sara Möller är född 1982 i Växjö och verksam i Göteborg. Möller arbetar i huvudsak med keramisk skulptur, assemblage och installation. De skulpturala verken utstrålar sensualism och sinnlighet, men också mörker och otämjd natur. 2009 tog hon sin MFA i keramikkonst från HDK, Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg. Hon har sedan dess haft flertalet utställningar och tilldelats en rad större stipendier, -under våren mottog hon Göteborgs Stads Kulturstipendium. Möller kom nyligen hem från en längre arbetsvistelse i Kina där hon vistats som Konstnärsnämndens stipendiat i staden Jingdezhen. I TRANSFER på Kulturcentrum Konsthall i Ronneby finns tydliga spår från denna vistelse representerade.

www.saramoller.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.