Klänningar & collage

Britt-Marie Frennesson

17 juni - 3 september 2017

Britt-Marie arbetar med blandade uttrycksmedel och använder ofta collage som utgångspunkt. I sina senare verk utforskar hon hur minnen förvanskas, blir diffusa, halvt bortglömda och börjar försvinna.

Kärleken till kläder och sömnad har inspirerat henne att skapa och använda dessa klänningar som ett uttrycksmedel for att projicera bleknade och fragmentariska minnen. Bevarade tidningsklipp, dokument och bilder fran privata fotoalbum formar mönster genom lager på lager av tryckta bilder som för tankarna till personliga minnen och till tidens gång. Varje klänning är unik och har sin historia att berätta.

Parallellt med sitt eget konstnärskap och regelbundna utställningar har Britt-Marie arbetat som konstlärare pa flera skolor i London. Undervisningen har omfattat en hel rad olika tekniker, bland annat collage, grafik, måleri, sömnad och tovning. Några av hennes elever har också fått sina verk utställda pa National Gallery i London.

Britt-Marie växte upp i Ronneby. Efter skolan flyttade hon till London för att studera konst, först på Goldsmith’s College of Art och därefter på the Royal College of Art. Hon är sedan många år bosatt i London men återvänder till Sverige varje år för långa sommarsemestrar med sin familj.