Krax Flax Tälj å Förtälj

24 november - 6 januari

Krax Flax - Tälj å Förtälj


Maria Westerberg
 

”Jag följer faunens flöjt och går ut i skogen med öppet sinne och tom korg och ser vilka pinnar som önskar hoppa i den. Sen täljer jag i trä och i ord det som berättas vill.”

Så skapar Maria Westerberg - Vildhjärta sina figurer som inte liknar någonting annat. Personligheter mitt emellan människa och djur, mitt emellan tamt och vilt. Vackra varelser som man stannar vid, skrattar med och rörs av. Maria fångar som ingen annan det vilda ute i naturen och det vilda inom oss alla. Sedan tio år är Maria bosatt i Brunskog. I de djupa skogarna runt hemmet finner hon både inspiration och arbetsmaterial som har resulterat i ett flertal uppmärksammade utställningar och en bok. Skogen är hennes arbetsplats och pinnar, kvistar och rötter blir till djur, människor ...

Hans Westlund

Hans är bosatt i Munkfors med ateljén ett stenkast från husentrén. Han är uppväxt på en bondgård men eftersom han var allergisk mot djuren blev böcker och teckning hans stora intresse. Olja och akvarell kom in i bilden 1995 och under tiden på Geijerskolan år 2000-2002 kom han i kontakt med akryl som blev den främsta tekniken i måleriet. Hans uttrycker sig gärna i flera olika maner och tycker om att variera sig eftersom det blir roligare och mer händelserikt. I huvudsak arbetar han med akryl men även med krita, akvarell, tusch och kollage. Inspirationen till Hans bilder kommer från det som händer i livet; barn, litteratur (Narnia har inspirerat till en av de senaste målningarna) och människor han möter. Han jobbar gärna med tema och lekfullhet och känslan av att vara fri som ett barn i skapandet känns viktigt. Lekfullheten, finurligheten och enkelheten känns som en röd tråd i Hans bilder.

 http://www.westlund.dinstudio.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.